ورزش برای درمان پروستات موثر است؟

همه ی ما از فواید فراوان ورزش کردن مطلع هستیم اما ورزش برای درمان پروستات و سرطان پروستات  چه میزان موثر است؟برای درمان پروستات و عوارض ناشی از عمل پروستات ورزش های خاصی باید انجام شود که در ادامه آمده است.

فعالیت بدنی می تواند سلامت جسمی و احساسی را بهبود بخشیده و موجب کنترل وزن، حفظ عضلات، کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی و حفظ قدرت استخوان ها شود. فعالیت موجب کمک به تعادل و بهبود خواب و کاهش خستگی و اضطراب می شود. ورزش همچنین می تواند باعث کاهش عوارض بالقوه درمان سرطان پروستات شود.

ورزش مناسب برای پروستات

مطالعات نشان داده که در مردان با فعالیت بدنی منظم، خطر ابتلا به سرطان پروستات کمتر است. فعالیت شدید اثر بیشتری به ویژه در مورد خطر سرطان پروستات پیشرفته دارد. همچنین در مردان مبتلا به سرطان پروستات، فعالیت بدنی با بقای بهتر همراه است و مقدار متوسط ​​فعالیت شدید، حدود سه ساعت در هفته، بطور قابل توجهی بهبود سرطان پروستات را افزایش می دهد.

تمرینات Kegel  قبل و بعد از درمان پروستات

بسیاری از درمان های سرطان پروستات می تواند اثرات مضر روی بدن داشته باشد. هورمون درمانی می تواند منجر به پوکی استخوان و از دست دادن توده عضلانی شود که هر دو از طریق ورزش و تمرینات قدرتی بهبود می یابند. درمان های دیگر، مانند جراحی، می تواند بی اختیاری ادرار (عدم توانایی کنترل جریان ادرار) را ایجاد کند. تمرینات Kegel قبل و بعد از درمان سرطان پروستات باعث تقویت عضلات کف لگن می شود که می تواند بی اختیاری را بهبود بخشد.
هر برنامه ای برای فعالیت بدنی باید با وضعیت شخصی و سطح آمادگی جسمانی فرد متناسب باشد. قبل از شروع هر فعالیت ورزشی، با تیم پزشکی خود مشورت کنید.
ورزش کگل برای پروستات

حرکات ورزشی جهت پروستات

عضلات کف لگن از استخوان عانه در جلوی کشاله ران تا استخوان دنبالچه در پشت ادامه دارند و درست زیر پروستات هستند و از مثانه، پروستات و راست روده در لگن حمایت می کنند. با جراحی پروستات، با توجه به نزدیکی این عضلات به پروستات، ضعف عضلانی اجتناب ناپذیر است. با شروع به تقویت عضلات لگنی قبل از عمل، می توان ضعف عضلانی را کاهش داده و همچنین خطر ابتلا به بی اختیاری بعد از عمل پروستات را کاهش داد.
با انقباض عضلات کف لگن می توان جریان ادرار را متوقف کرد. راجع به بلند کردن پرینه، ناحیه بین بافت بیضه ها و راست روده، فکر کنید. برای تعیین این که آیا از عضلات درستی استفاده می کنید، می توانید به بالا رفتن آلت تناسلی در طول انقباض نگاه کنید. از تحت فشار قرار دادن خود اجتناب کنید. سعی کنید عضلات کف لگن را بدون سفت کردن مقعد یا عضلات شکمی تحریک کنید. هنگام تحت فشار قرار دادن این عضلات برای اولین بار، به پشت دراز بکشید و دستان خود را روی ناحیه تحتانی شکم قرار دهید. هنگام تحت فشار قرار دادن عضلات لگن، نباید حرکاتی زیر دستان خود احساس کنید.
اگر هنگام اجرای تمرینات Kegels (که در عکس بالا آمده) نشت ادراری افزایش یابد احتمالا نادرست انجام می دهید. متخصص فیزیوتراپیست میتواند با ارائه ارزیابی، مشاهده و بیو فیدبک به بهبود تقویت لگن کمک کند.

# ورزش قبل از عمل پروستات

برای راحتی می توانید تمرینات Kegel را دراز کشیده یا نشسته روی صندلی انجام دهید. کف لگن را برای 10 ثانیه منقبض کنید و سپس با استراحت 10 ثانیه ای ادامه دهید و پنج بار تکرار کنید این تمرین را سه بار در روز انجام دهید تا عمل جراحی انجام شود.

# ورزش بعد از عمل پروستات

پس از برداشتن کاتتر، با پرستار یا پزشک خود در مورد اینکه چه زمانی می توانید تمرینات Kegel را شروع کنید، صحبت کنید (یا چه زمانی تمرینات را شروع کنید اگر قبل از عمل جراحی انجام نمی دادید).
-با یک انقباض ملایم (کمتر از 100 درصد تلاش) شروع کنید. انقباض را برای مدت سه ثانیه نگه دارید و سپس 15 ثانیه ریلکس بمانید و این کار را سه بار در روز (در هر مرحله پنج مرتبه) تکرار کنید. هر روز شدت انقباضات را افزایش دهید. همچنین، زمان انقباض را با یک ثانیه افزایش و زمان ریلکسیشن را با یک ثانیه در روز کاهش دهید تا زمانی که به مدت 10 ثانیه نگه داشته و یک استراحت 10 ثانیه ای انجام دهید. پنج بار تکرار، سه بار در روز را ادامه دهید.
-گام بعدی این است که تمرینات را نشسته یا ایستاده انجام دهید. فواصل زمانی مشابه را همانطور که در بالا ذکر شد، با یک بازه 5 ثانیه ای انقباض و 15 ثانیه ریلکسیشن ادامه دهید و تا 10 ثانیه انقباض و 10 ثانیه ریلکسیشن پیش بروید.
کاهش تدریجی نشت ادرار و افزایش بازه های زمانی نیاز به ادرار کردن را متوجه خواهید شد. شما همچنین باید فوریت در ادرار کردن را حداقل 15 دقیقه به تاخیر بیاندازید و بدون نشت ادراری به سرویس بهداشتی بروید. اگر با افزایش دفعات ادرار یا نشت زیاد مشکل دارید، با پزشک مشورت کنید.

کاهش وزن با انجام ورزش

وزن اضافی را می توان با افزایش میزان متابولیسم استراحت (RMR) کاهش داد (میزان سوزاندن کالری در هنگام استراحت). RMR هر فرد 60 تا 75 درصد کالری روزانه فرد را تشکیل می دهد، بنابراین حتی افزایش کم RMR به سوزاندن کالری بیشتر کمک خواهد کرد. RMR به مقدار عضلات هر فرد ارتباط دارد.

عضلات 35 تا 50 برابر، کالری بیشتری نسبت به چربی می سوزانند. بنابراین اگر توده عضلانی را با تمرینات قدرتی و ورزش های هوازی افزایش می دهید، RMR افزایش خواهد یافت که می تواند از افزایش وزن جلوگیری کند یا حتی به کاهش وزن کمک کند.

تمرینات قدرتی

تمرینات قدرتی که تحت عنوان تمرینات مقاومتی هم شناخته شده است، می تواند موجب افزایش توده عضلانی و RMR شود و همچنین برای حفظ استخوان های سالم و بهبود تعادل مهم است و از افتادن جلوگیری می کند.
انواع تمرینات قدرتی عبارتند از تمرینات وزن، شنا و بارفیکس است. ورزش دراز نشست ممکن است نشتی ناشی از بی اختیاری استرسی را تشدید کند. با تیم پزشکی یا تراپیست فیزیکی خود در مورد سطح و نوع تمرینات قدرتی که برای شما ایمن است، صحبت کنید.
ورزش کردن

دوچرخه سواری و پروستات

تمرینات هوازی (مانند راه رفتن سریع، رقصیدن، پیاده روی، شنا، دویدن، دوچرخه سواری، تنیس و اسکی روی زمین) باعث افزایش مصرف کالری در طول تمرین و چند ساعت پس از تمرین می شود.
با انجام تمرینات هوازی، بدن شما در RMR خود کالری را به همراه کالری اضافی مورد نیاز برای ورزش های هوازی مصرف می کند. علاوه بر سوزاندن کالری، ورزش های هوازی به ویژه در افزایش سطح طبیعی آنتی اکسیدان ها و حذف مولکول های التهاب پروستات که باعث سرطان می شوند، موثر هستند.

چقدر ورزش برای درمان پروستات خوب است؟

مزایای سلامت فعالیت بدنی مستقیما با میزان فعالیت منظم مرتبط است. به طور کلی، هرچه بیشتر، بهتر است. شدت آن نیز اهمیت دارد، اما نیازی به شدید بودن برای مفید بودن ندارد. فعالیت فیزیکی فقط شامل باشگاه رفتن یا ورزش رفتن نیست، بلکه دوچرخه سواری، باغبانی و نیز انجام کارهای خانگی، بالا رفتن از پله ها و شغلی که فعالیت فیزیکی دارد را نیز شامل می شود.
کالج آمریکایی طب ورزشی توصیه می کند که بزرگسالان سالم حداقل دو و نیم ساعت ورزش های هوازی متوسط ​​در هفته، تمرینات قدرتی دو تا سه روز در هفته؛ و تمرینات تعادل، مهارتی، هماهنگی و انعطاف پذیری دو تا سه روز در هفته انجام دهند. با تیم پزشکی خود در مورد تمرینات مناسب و شدتی که آن را انجام می دهید، و اینکه چقدر باید تمرین کنید، مشورت کنید.

دکتر حسین کرمی متخصص اورولوژی و پروستات در تهران

            شما می توانید از طریق قسمت پرسش از دکتر سوالات خود را مطرح نمایید.

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ثبت سوال جدید غیرفعال می‌باشد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر علی چهارشنبه ۹ مرداد ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 198 مشاهده پرسش
    رفتم دکتر گفت پرستات۴۲میلی باید عمل بشه ایا نیاز ب عمل داره یا با دارو برطرف میشه
    1. تصویر کاربر NAME چهارشنبه ۹ مرداد ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام.ایا دارو مصرف کردید؟آزمایش PSA دادید؟

  • تصویر کاربر غفاری یکشنبه ۲۳ تیر ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 196 مشاهده پرسش
    باسلام خدمت آقای دکتر ببخشید من قبلا سولم مطرح کردم وجواب گرفتم ولی فرمودید نتیجه آزمایش وسونورا برایتان ارسال کنم ولی هرچی کردم نتونستم ازچه طریقی ارسال کنم بزرگواری بفرمایید راهنمایی کنید ممنون میشم
    1. تصویر کاربر NAME یکشنبه ۲۳ تیر ۹۸( 4 سال پیش)

      از طریق سایت قابل بارگذاری هست

  • تصویر کاربر حامد شنبه ۲۲ تیر ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 304 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید
    من ۳۲ سالمه مجرد هستم، جریان ادرارم مثل قبل نیست و باید مدت بیشتری صبر کنم تا شروع بشه، کامل تخلیه نمیشه و موقع تخلیه باید زور بزنم ، جریان ادرار هم به صورت دوشاخ میباشد
    لطفا راهنمایی بفرمایید
    با تشکر
    1. تصویر کاربر NAME شنبه ۲۲ تیر ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام.شما دچار التهاب پروستات هستید.می بایست سونوگرافی کلیه ها و مجاری ادراری و پروستات با مثانه پر و خالی و آزمایش PSA چک شود.چهت نسخه مراجعه و با شماره های زیر هماهنگ شود 

      02122642744 02171062350. 09351142080

  • تصویر کاربر غفاری شنبه ۲۲ تیر ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 191 مشاهده پرسش
    باسلام تقریبا یک ماه پیش صبح که از خواب بیدار شدم دردی درناحیه پشتم احساس کردم بعداز چند روز سوزش شدید همراه با تکرر ادار وقطره قطره شدن ادار وخون بریده بریده درادار دیدم ودرد کلیه ها وسونودادم معلوم شد سنگ ندارم ودکتر گفت مثانت عفونت کرده وپروستاتت بزرگ شده والان یک هفته ای هست ازاین قرص ها می خورم وبهترم اما اصلا میل جنسی ندارم واین قرص هاعبارتندازنیتروفورانتوئین تامسولوسین وفینوپروست خواهش می کنم راهنمایی بفرمایید دکتر گفته تا نزدیک یک ماه بخورم وبعد دوباره آزمایش بدم آیا ادامه بدم یانه البته بنده چهل ونه سال هم دارم مچکرم دکترجان
    1. تصویر کاربر NAME شنبه ۲۲ تیر ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام.داروهای تجویز شده را مصرف کنید.نتایج سونوگرافی تان را برای ما ارسال کنید

  • تصویر کاربر محمد دوشنبه ۲۴ تیر ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 243 مشاهده پرسش
    سلام چند وقتی است که بیکار شده مشکلات عصبی واست زیادی را تحمل میکنم سنم ۴۳سال است دوچار تورم پروستات عصبی شده ام ایا با داروهایی که مصرف میکنم داروی اعصاب یا استرس هم مصرف کنم فشار پروستات را در مقعد هم احساس میکنم
    1. تصویر کاربر NAME دوشنبه ۲۴ تیر ۹۸( 4 سال پیش)

      شما دچار التهاب پروستات هستید.بیشتر علایم شما منشا استرسی دارد.از مصرف ادویه جات و نشستن طولانی مدت بر روی صندلی پرهیز کنید.می تونید روزانه دو نوبت به مدت ۲۰ دقیقه در آب ولرم بنشینید

  • تصویر کاربر مسعود چهارشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 206 مشاهده پرسش
    مرد متاهل45ساله هستم
    بعد از یک ورزش سنگین با دمبل در ادرار خون زیادی دیدم و این قضیه حدود یکی دو روز ادامه داشت تا اینکه دیگر خون قابل مشاهده ندیدم
    البته آزمایش ادرار با کشت و سونو گرافی اجزای داخلی شکمی دادم و همه چیز نرمال بود.
    سوزش ادرار ندارم ولی ادرار کردنم از آن روز کمی سخت تر شده و مانند ادرار کردن بعد از جماع است.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۸( 4 سال پیش)
  • تصویر کاربر بشی چهارشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 191 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید خدمت شما آقای دکتر. من 54 سالمه و اندازه پروستاتم 38 سی سی. آخر ادرار، ادرار قطره قطره دارم. پزشک معالج قرص پروستاتان و پرازوسین تجویز کرده و گفته یک ماهه بعد مراجعه کنم. به نظر شما اندازه پروستاتم نسبت به سنم مناسب هست. و آیا با ادامه علائم نیاز به جراحی میباشد. با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۸( 4 سال پیش)
  • تصویر کاربر سعید چهارشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 213 مشاهده پرسش
    سلام من برای ریزش مو به پزشگ مراجعه کردم که قرص پروستافیت وریجین دایت برامن تجویز کردبعدازدوماه استفاده هم موهای سرم پرپشت شد هم بدنم پرموشد بعدازاوننعوظم خیلی کمشد میله جنسیم خیلی ضعیف شد ومنی که ازم خارج میشه خیلی کم وناچیزهالان بعدازسه چهارسال هنوزعوارض پروستافیت توبدنم هست بهدازمصرف اون قرصها پونزده کیلووزنه بدنم کم شدهخواهش میکنم کمک کنید چندبار ازمایشات کلی انجام دادم چیزی حاصل نشد ولی اینم بگم که ادرارم هم به سختی میادکامل تخلیه نمیشه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۸( 4 سال پیش)
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۸( 4 سال پیش)
      لطفا جهت کسب اطلاعات پزشگی به روز اینستاگرام اینجانب به ادرس drkarami را فالو نمایید
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر حمید یکشنبه ۲۳ تیر ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 225 مشاهده پرسش
    باسلام خدمت جناب پرفسور. پدرم تقریبا ۶ماه هست عمل پروستات انجام داده اند (سرطان پروستات ) بعد از دو ماه از عمل بعلت انسداد جماری مجددا میل زده شده ولی باز هم بعد از سه ماه مجددا با کم شدن ادرار همین مشکل را دارند علت انسداد مجازی بچه علت هست .
    1. تصویر کاربر NAME یکشنبه ۲۳ تیر ۹۸( 4 سال پیش)

      از عوارض بعد عمل رادیکال پروستاتکتومی است.می بایست به طور مکرر گشاد شود

  • تصویر کاربر محمدرضا سه شنبه ۲۵ تیر ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 212 مشاهده پرسش
    سلام وعرض ادب دارم خدمت دکتر کرمی عزیز
    من ۵۵سال سن دارم فشار ادرارم در طول روز خیلی خوبه ولی از سر شب تا دم صبح فشار انقدر کم میشه که احساس میکنم ادرارم تخلیه نمیشه وباید زور بزنم وطی چن دفعه با فاصله تخلیه میشه لطفا اگر داروی هست معرفی کنید
    ویا اگر توصیه هست راهنمایی کنید ممنون میشم
    1. تصویر کاربر NAME سه شنبه ۲۵ تیر ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام.داروی تامسولوسین می بایست مصرف کنید.سونوگرافی پروستات و آزمایش PSA نیز انجام دهیدجهت اخذ نوبت و نسخه نویسی  با شماره های زیر هماهنگ بفرمایید ۰۹۳۵۱۱۴۲۰۸۰
      ۰۲۱۲۲۶۴۲۷۴۴
      02171062350

درحال دریافت اطلاعات