آنتی بیوتیک برای عفونت پروستات

مصرف آنتی بیوتیک برای التهاب پروستات معمولا اولین قدم درمانی است. در زمان وجود التهاب های مربوط به عفونت باکتریال برای از بین بردن آن ها از آنتی بیوتیک استفاده می شود.

التهاب پروستات یا پروستاتیت که مردم به آن ورم پروستات نیز می گویند، یکی از بیماری های آزار دهنده است که در افراد میانسال دیده می شود. در این افراد معمولا ادرار به راحتی خارج نمی شود، درد کمر، درد بالای مثانه دیده می شود و یا افراد احساس می کنند ادرارشان تخلیه نمی شود.

پروستاتیت اغلب به علت آلوده شدن مجرا بر اثر بیماری های منتلقه از تماس های جنسی به وجود می آید. شایع ترین این بیماری ها سوزاک و کلامیدیا است. اولین توصیه ما به افراد رعایت بهداشت جنسی است که باعث پیشگیری از این بیماری می شود. دومین توصیه این است که در صورت مبتلا شدن به عفونت مجرا به پزشک مراجعه کنید.

بهترین آنتی بیوتیک برای عفونت پروستات

آنتی بیوتیک برای التهاب پروستات

التهاب و عفونت پروستات به همه آنتی بیوتیک ها پاسخ نمی دهد. پروستات نسبت به آنتی بیوتیک دیر جذب است و فقط دو نوع آنتی بیوتیک برای التهاب پروستات موثر است. یکی از این دسته ها سولفونامید ها هستند که داروی کوتریموکسازول زیر مجموعه این دسته است که هر 12 ساعت باید بیمار مصرف کند. داروی دوم فلوئورکینولون ها هستند که در راس این ها سیپروفلوکساسین(500mg) است. این داروها باید تحت نظر پزشک استفاده شود زیرا در اکثر افراد مصرف بی رویه این داروها و یا مصرف ناقص آن ها منجر به عدم موفقیت در درمان التهاب پروستات می شود.

داروهای ضد التهاب مانند بروفن، ژلوفن، دیکنوفناک نیز در کنار این داروها می توانند موثر باشند. از طرف دیگر به افراد توصیه می شود در آب گرم بنشینند که بسیار کمک کننده است. بیماران از مصرف ادویه جات، قهوه، شکلات حاوی کافئین و چای پر رنگ اجتناب کنند و مایعات زیاد مصرف کنند.

اگر التهاب و ورم پروستات درمان نشود می تواند به التهاب پروستات مزمن تبدیل شود که تا آخر عمر گریبان گیر سرطان پروستات شود. برای آشنایی با روش های درمانی سرطان پروستات می توانید بر روی دکمه زیر کلیک کنید.

درمان سرطان پروستات

گاهی اوقات نیز این آنتی بیوتیک ها در هنگام التهاب های غیر باکتریال هم استفاده می شوند تا از احتمال بوجود آمدن هر نوع عفونتی پیشگیری کنند. با این وجود با توجه به عوارض جانبی آن ها ، استفاده بی رویه از آنتی بیوتیک ها توصیه نمی شود.

بیمارهایی که دارای التهاب های شدید باکتریال هستند در معرض عفونت های شدید بوده و ممکن است نیاز به بستری در بیمارستان و آنتی بیوتیک های تزریقی داشته باشند.

کسانی که دارای التهاب های مزمن باکتریال می باشند هم نیازمند استفاده از آنتی بیوتیک های خوراکی به مدت چندین هفته هستند، با این وجود ممکن است علایم بیماری آن ها هر از گاهی عود بکند.

خوردن دارو برای درمان پروستات

حتی بیمارانی که مبتلا به التهاب مزمن پروستات و یا سندرم درد مزمن لگن(CP/CPPS) هستند ، با وجود اینکه هیچ گونه عفونتی ندارند ولی به این دلیل که علایم آن ها شبیه به التهاب های باکتریال پروستات است ، برای درمان آن ها از آنتی بیوتیک ها استفاده می کنند. مشکل اصلی تجویز این گونه از آنتی بیوتیک ها در بیماری های CP/CPPS به این صورت است که این التهاب ها بوسیله باکتری ها ایجاد نشده اند و در نتیجه هیچ گونه آنتی بیوتیکی در آن ها تاثیر نخواهد داشت. ممکن است تشخیص علت اینگونه التهاب ها دشوار باشد و نیازمند معاینات همراه با دارو ها و درمان های مختلفی باشد. مانند درمان های سنتی ، فیزوتراپی و مکمل های دارویی.

عوارض جانبی آنتی بیوتیک ها

تعداد کمی از آنتی بیوتیک های شایع مانند سیپرو دارای عوارض جانبی خطرناکی هستند. در صورت امکان بهتر است از این گونه آنتی بیوتیک ها در دراز مدت استفاده نکرده و حدالامکان از روش های جایگزین استفاده نمود، مخصوصا زمانی که هیچ گونه باکتری مربوط به بیماری وجود ندارد. باید توجه داشت که علاوه بر عوارض جانبی ذکر شده ، استفاده بی رویه از این گونه دارو ها باعث مقاومت باکتری ها به آنتی بیوتیک ها می شود.

آنتی بوتیک ها باعث نابودی باکتری های مفید بدن نیز می شوند که این کار باعث عدم توانایی بدن در مقابله با باکتری های فرصت طلب و همچنین یکسری از بیماری های گوارشی خواهد شد. در هنگام مصرف آنتی بیوتیک ها ، استفاده از طیف گسترده ای از مکمل های غذایی و پروبیوتیک های طبیعی توصیه می شود. این پروبیوتیک ها در جایگزین کردن باکتری های مفید دستگاه گوارش که بوسیله آنتی بیوتیک ها از بین رفته اند موثر خواهند بود.

در مجموع باید گفت بهترین کار پیشگیری از ابتلا به این بیماری است که با رعایت نکات بهداشت جنسی ممکن می شود.  در صورت مشاهده هر گونه عفونت از مجرا به پزشک مراجعه کنید. در صورت مبتلا شدن نیز باید از لحاظ زمان و دوز مصرف تحت نظر پزشک باشید.

 دکتر حسین کرمی متخصص اورولوژی و پروستات در تهران

شما می توانید از طریق قسمت پرسش از دکتر سوالات خود را  مطرح نمایید.

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ثبت سوال جدید غیرفعال می‌باشد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر حسین چهارشنبه ۱۶ بهمن ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 204 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید . 38 ساله . احساس درد مبهم در کشاله ران و کمر . سوزش ادرار بعد از خارج شدن منی . الان 4 روز هست که هر 12 ساعت کوتریماکسوزول مصرف می کنم . بدنم در حال انفجار بود انگار قرص اعصاب خورده باشم سبک شدم و تمامی علائم 3 روز بعد از مصرف از بین رفت . سوال داشتم تا کی باید به مصرف این قرص ادامه بدم و ایا لازم هست به پزشک متخصص مراجعه کنم . پدربزرگم سرطان پروستات داستن پدرم هم بزرگی پروستات داشت. ممنون
    1. تصویر کاربر NAME چهارشنبه ۱۶ بهمن ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام تا 10 روز ادامه بدهید. از سن 40 سال به بعد آزمایش psa سالیانه بدهید

    2. تصویر کاربر NAME چهارشنبه ۱۶ بهمن ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام تا 10 روز ادامه بدهید. از سن 40 سال به بعد آزمایش psa سالیانه بدهید 

    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر داود دوشنبه ۱۴ بهمن ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 209 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    من 42سالمه از 3ماه پیش متوجه فشار کم ادرار و نیاز به تخلیه سریع شدم
    دکتر رفتم کپسول تتراساسکلین و تامسولوسین برای 10روز داد و بهتر شدم ولی دوباره علایم برگشته
    این بار پیش دکتر دیگری رفتم ایشون تامسولوسین و ایسول و شیاف ایندومتاسین نوشتن برای 10روز ولی باز کامل خوب نشدم
    1. تصویر کاربر NAME دوشنبه ۱۴ بهمن ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام توصیه به سونوگرافی کلیه ها و مثانه پر و خالی و پروستات میشه جهت هماهنگی و اخذ نوبت با شماره های زیر تماس بگیرید
      ۰۲۱۲۲۶۴۲۷۴۴
      ۰۲۱۷۱۰۶۲۳۵۰
      ۰۹۳۵۱۱۴۲۰۸۰

  • تصویر کاربر رضا شنبه ۵ بهمن ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 194 مشاهده پرسش
    سلام. 44 ساله هستم.
    حدود سه سال پیش سوزش و تکرر ادرار داشتم به پزشک مراجعه کردم. سونوگرافی و آزمایش هم انجام دادم کلیه‌ها و مثانه و پروستات نرمال بودند دارو تجویز کردند اما مشکل بر طرف نشد.بعد از چند ماه دوباره به پزشک مراجعه کردم سونوگرافی انجام شد مشخص شد مثانه نسبتاَ ضخیم و نامنظم هست و کلیه‌ها و پروستات نرمال هست دارو تجویز کردند و چند ماهی هم هر ماه به پزشک مراجعه کردم ولی نتیجه نداد. در این مدت به چندتا پزشک مراجعه کردم . این بار در سونوگرافی مشخص شد علاوه بر ضخامت مثانه سنگ 4 میلی در کلیه راست و پروستات هم مقداری بزرگ شده.آزمایش PSA انجام شد مشکلی نداشت پزشک مربوطه گفتند شما پروستاتیت دارید
    1. تصویر کاربر NAME شنبه ۵ بهمن ۹۸( 4 سال پیش)
      • سلام.شما دچار التهاب پروستات هستید.از مصرف ادویه جات ، نشستن طولانی مدت بروی صندلی ،دوچرخه سواری و موتور سواری پرهیز کنید.روزانه دو نوبت در آب ولرم بنشینید.
  • تصویر کاربر محمد شنبه ۵ بهمن ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 219 مشاهده پرسش
    سن من 79سالمه
    عمل آب مرواریدکرده ام
    آیا از کپسول امونیک میتوانم استفاده کنم؟
    1. تصویر کاربر NAME شنبه ۵ بهمن ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام با اجازه دکتر چشم پزشک

  • تصویر کاربر هادی دوشنبه ۱۴ بهمن ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 221 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    ۲۵سالمه یه چند سال میشه موقع ادرار مثانه کامل تخلیه نمیشه و ادرارم راحت بیرون نمیاد البته جواب آزمایش نشون میداد مقدار خیلی کمی از ادرار باقی میمونه ضمنا تکرر ادرار هم دارم ،خودارضایی هم قبلا زیاد داشتم البته الان به نسبت قبل خیلی کمتر شده
    هر دو کلیه اکو و ابعاد نرمال دارند
    لگن مثانه و حالب ها نمای طبیعی دارند
    حجم پروستات۱۸سی سی
    Pvr10cc
    میخواستم نظرشمارو بدونم تشکر
    1. تصویر کاربر NAME دوشنبه ۱۴ بهمن ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام .دارو تولترودین میتونه کمک کننده باشه جهت هماهنگی و اخذ نوبت با شماره های زیر تماس بگیرید
      ۰۲۱۲۲۶۴۲۷۴۴
      ۰۲۱۷۱۰۶۲۳۵۰
      ۰۹۳۵۱۱۴۲۰۸۰

  • تصویر کاربر محمد دوشنبه ۱۴ بهمن ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 238 مشاهده پرسش
    سلام دكتر حالتون خوبه . دكتر جان من حدود يساله سزش ادرار شديد دارم آزمايش دادم عفونت پروستات دارم حدود دو ماه قرص ميخورم ولي تاثير نداشته قرصهاي فلوكستين 20 - سلكسيب 200 - لووفلوكساسين 500 - و قرص مبورين پيوسته رهش استفاده ميكنم ولي خوب نشدم دكتر شمارو به قران قسم ميدم كمكم كنيد چون بي اندازه سوزش دارم به ولا تا پاي مردن ميرم از سوزش ادرارم هم به زور مياد
    1. تصویر کاربر NAME چهارشنبه ۱۶ بهمن ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام شما دچار التهاب پروستات هستید.از مصرف ادویه جات، نشستن طولانی مدت بروی صندلی، دوچرخه سواری و موتور سواری پرهیز کنید. روزانه دو نوبت در آب ولرم بنشینید. برای کسب اطلاعات بیشتر از مواد غذایی مفید برای پروستات به لینک زیر مراجعه کنید

      https://drprostat.ir/563/

  • تصویر کاربر عیسی دوشنبه ۱۴ بهمن ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 168 مشاهده پرسش
    سلام دکتر من27سالم حدود یک سال درگیر عفونت پرستات هستم. دکتر جان من نه تکرر ادرار نه سوزش ادرار نه تورم میزه نه ترش عفونت ندارم فقط دچار درد لگنی هستم مقعد. دردشم در حد بی حسی و مور مور وآلتم یه چنتا لکه سفید زده. دکتر تو رو خدا راهنمایم کنید چه دارویی استفاده کنم.
    1. تصویر کاربر NAME دوشنبه ۱۴ بهمن ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام.شما دچار التهاب پروستات هستید.از مصرف ادویه جات ، نشستن طولانی مدت بروی صندلی ،دوچرخه سواری و موتور سواری پرهیز کنید.روزانه دو نوبت در آب ولرم بنشینید.

  • تصویر کاربر احمد پنجشنبه ۱۹ دی ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 172 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید چند وقت پیش با درد زیر شکم و سوزش در مجرای ادرارو سر آلت به دکتر مراجعه کردم با معاینه پروستات تشخیص به الهتاب پروستات دادند
    قرص کوتریموکسازول به مدت 10 روز هر 12 ساعت 2 عدد و گاباپنتین روزی یک عدد
    و سپس هر 12 ساعت 1 عدد در حال استفاده هستم البته گاباپنیتن رو یک هفته مصرف کردم و قطع کردم
    حدودا 20 روز گذشته ولی هر از گاهی درد زیر شکم و سوزش در سر آلت همچنان باقی است
    و بعد از انزال هم درد و سوزش گاها هست

    لطفا راهنمایی فرمایید
    با تشکر
    1. تصویر کاربر NAME پنجشنبه ۱۹ دی ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام سن؟

  • تصویر کاربر حامد چهارشنبه ۴ دی ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 212 مشاهده پرسش
    با سلامو خسته نباشید.بنده 42 سالمه یه درد خفیفی در قسمت پهلوی سمت راست احساس کردم مراجعه کردم اورزانس بیمارستان میلاد یه ازمایش ادرار و سونوی کلیه و مثانه دادم مشکلی نداشتم ولی دکتر سونوگرافی گفت پروستات بزرگه 90 سی سی.مشکل خاصی نداشتم ولی یکی دوبار که ادرارم رو طولانی مدت نگه داشته بودم با حالت عادی تخلیه نمیشد.ممنون میشم راهنمایی یفرماید چکار بکنم.
    1. تصویر کاربر NAME چهارشنبه ۴ دی ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام تامسولوسین ۴/ شبانه میل کنید

  • تصویر کاربر پریسا شنبه ۷ دی ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 212 مشاهده پرسش
    برای رفع مشکل تخلیه ادرار باید چه کاری انجام داد؟
    1. تصویر کاربر NAME شنبه ۷ دی ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام سن؟بیشتر توضیح دهید

درحال دریافت اطلاعات