درمان قطعی زود انزالی با جدید ترین متد روز
انزال زودرس یک نوع اختلال در عملکرد جنسی است که می تواند کیفیت زندگی جنسی یک مرد را به طرز ناخوشایندی تحت تاثیر قرار دهد. این وضعیت هنگامی بوجود می آید که ارگاسم (اوج جنسی) فرد زودتر از زمانی که او انتظار دارد، اتفاق می افتد. در این نوشتار به بررسی انواع روش های درمانی زود انزالی می پردازیم.
زود انزالی می تواند مشکلاتی در تولید مثل و فرزند دار شدن فرد به وجود آورد. همچنین انزال زودرس می تواند ارضای جنسی هر دو شریک جنسی (هم مرد و هم زن) را به طرز ناخوشایندی تحت تاثیر قرار دهد.
فهرست موضوعات
علل زودانزالی
تعدادی از عوامل می توانند در ایجاد این وضعیت دخیل باشند. که در ادامه به بررسی این عوامل می پردازیم.
# عوامل روانی
بسیاری از موارد انزال زودرس مربوط به هیچ بیماری نبوده و ناشی از عوامل روانی از جمله موارد زیر هستند:
- بی تجربگی جنسی
- مشکلاتی که فرد با تصویر بدنی خود (گونه ای که فرد خود را می بیند) دارد.
- تازگی رابطه
- هیجان یا تحریک بیش از حد
- استرس رابطه
- اضطراب
- احساس گناه یا عدم کفایت
- افسردگی
- مشکلات مربوط به کنترل و صمیمت افراد
این عوامل روانی شایع، می توانند مردانی را که قبلا انزال عادی داشته اند، نیز تحت تاثیر قرار دهند. این موارد اغلب زود انزالی ثانویه یا اکتسابی نامیده می شوند.
# عوامل پزشکی
در مواردی کمیاب تر، این وضعیت ممکن است در اثر مشکلی بیولوژیک باشد. مواردی که در زیر آمده اند عوامل پزشکی احتمالی انزال زودرس هستند:
- دیابت
- ام اس
- بیماری پروستات
- اختلالات تیروییدی
- مصرف مواد مخدر
- مصرف بیش از حد الکل
انزال زودرس می تواند نشانه ای از وضعیتی زمینه ای باشد که نیازمند درمان می باشد.
درمان زودانزالی
در اکثر موارد، برای زود انزالی، علتی روانی وجود دارد و پیش بینی بهبود آن نیز خوب است. اگر این مشکل در ابتدای یک رابطه جنسی جدید اتفاق افتد، اغلب همگام با پیش رفتن رابطه رفع می شود.
مشورت با سکس تراپی
هر چند که، اگر مشکل همچنان تداوم داشته باشد پزشکان ممکن است مشورت با یک درمانگر متخصص در زمینه روابط جنسی یا زوج درمانی را پیشنهاد کنند.
درمان زود انزالی با دارو
هیچ دارویی در ایالات متحده آمریکا جهت درمان انزال زودرس رسما تایید نشده است. اما پزشکان دریافته اند که برخی از داروهای ضدافسردگی به برخی از مردان در به تاخیز انداختن انزال، کمک می کنند.
پزشک قبل از آنکه جهت دستیابی به تشخیص دقیق زود انزالی، سابقه جنسی فرد و جزییات مرتبط با آن را دریافت نکند، هیچگونه دارویی تجویز نمی کند.
درمان های دارویی می توانند اثراتی ناخوشایند داشته باشند و بیماران باید همواره قبل از مصرف هرگونه دارو با پزشک خود مشورت کنند.
درمان زودانزالی با داروی داپوکستین
داروی داپوکستین (نام تجاری پریلیجی) در بسیاری از کشورها، جهت درمان چند نوع زود انزالی اولیه و ثانویه مورد استفاده قرار می گیرد.
این دارو جزو مهارکننده های بازجذب سروتونین ( دستهای از داروهای ضد افسردگی هستند که که برای درمان افسردگی و برخی از انواع اختلالات اضطرابی و اختلالات شخصیتی کاربرد دارند) است. داروی داپوکستین جهت درمان انزال زودرس نیز تایید شده است. هر چند که، جهت مصرف آن معیارهای مشخصی باید رعایت شوند. این دارو در صورت موارد زیر، می تواند استفاده شود:
- سکس از طریق واژن کمتر از 2 دقیقه تا رخ دادن انزال، طول بکشد.
- انزال دائمی پس از تحریک جنسی بسیار کم، اتفاق می افتد. انزال قبل، در حین یا سریعا پس از دخول اولیه و پیش از زمانی که فرد می خواهد به اوج جنسی برسد، اتفاق می افتد.
- اندوه شخصی و مشکلات درونی مشخص شده ای، که از انزال زودرس سرچشمه می گیرند، در فرد وجود داشته باشند.
- کنترل ضعیفی بر انزال وجود دارد.
- اکثر دفعات رابطه جنسی که در مدت 6 ماه گذشته اتفاق افتاده اند، شامل انزال زود هنگام نیز شده اند.
عوارض داروی داپوکستین
اثرات جانبی داروی داپوکستین شامل حالت تهوع، اسهال، گیجی و سردرد می شوند.
اسپری درمان زود انزالی
برخی درمان های موضعی ممکن است قبل از رابطه جنسی با یا بدون کاندوم بر روی آلت اعمال شوند. پمادهای بی حس کننده موضعی تحریک را کاهش می دهند.
نمونه این دارو ها شامل لیدوکایین و پریلوکایین می شوند، که می توانند زمان قبل از انزال را افزایش دهند. هر چند، استفاده از بی حس کننده ها در دراز مدت می تواند به بی حسی و از دست دادن قدرت نعوظ منجر شود.
کاهش حساسیت ناشی از پمادها ممکن است برای مردان قابل قبول نباشد. همچنین این بی حسی، زنان را نیز می تواند تحت تاثیر قرار دهد.
درمان خانگی زودانزالی
دو روش وجود دارند که می توانند برای مردان مفید باشند. این دو روش عبارتند از:
شیوه شروع و توقف
در این روش، هدف بهبود کنترل فرد بر انزال است. هنگامی که فرد احساس می کند در حال رسیدن به ارگاسم است هر دو (مرد و شریک جنسی اش) تحریک جنسی را متوقف نموده و زمانی که احساس ارگاسم فروکش کرد، عمل جنسی را ادامه می دهند.
روش فشردن
این روش نیز مشابه قبلی است اما در این روش مرد انتهای آلت خود را به مدت 30 ثانیه قبل از شروع دوباره تحریک جنسی فشار می دهد یا شریکش این کار را برای او انجام می دهد.
فرد قبل از این که به خود اجازه انزال بدهد، سعی می کند بیش از 3 یا 4 بار این کار را انجام می دهد. تمرین کردن مهم است. اگر با وجود تمرین مشکل هنوز ادامه داشت بهتر است فرد با یک پزشک ملاقات کند.
درمان زودانزالی با ورزش
محققان دریافته اند ورزش های کِگِل که هدفشان قوی کردن عضلات قاعده لگن است، می توانند به بهبود انزال زودرس مادام العمر فرد کمک کنند. چهل مرد با این شرایط تحت یک فیزیوتراپی قرار گرفتند که موارد زیر را در بر می گرفت:
- حرکت درمانی جهت دستیابی به انقباض عضلات
- تحریک الکتریکی قاعده ناحیه پرینه (بین مقعد و بیضه)
- بیوفیدبک، که به افراد کمک کرد تا دریابند چگونه انقباض عضلات قاعده ناحیه پرینه خود را کنترل کنند.
- همچنین این افراد مجموعه ای از ورزش های شخصی سازی شده را انجام دادند.
پس از 12 هفته درمان، بیش از 80 درصد شرکت کنندگان درجه ای از کنترل بر واکنش انزال خود را بدست آورده بودند. آنها زمان بین دخول و انزال را حداقل 60 ثانیه افزایش داده بودند.
علائم انزال زودرس
از لحاظ پزشکی، نوعی از زود انزالی که بیشتر تداوم می یابد (نوع اولیه یا مادام العمر) از طریق وجود این سه علامت زیر تشخیص داده می شود:
انزال تقریبا همیشه قبل از دخول جنسی یا در دقیقه اول دخول رخ می دهد. فرد در هر باری که انزال یا دخول اتفاق می افتد قادر به تاخیر انداختن انزال نیست. عواقبی منفی و شخصی از جمله ناراحتی، ناامیدی یا اجتناب از نزدیکی جنسی در فرد بوجود می آیند. علائم روانی پس از دفعات انزال به وجود می آیند. خود شخص، شریک جنسی او و یا هر دو ممکن است این علائم را تجربه کنند.
علائم ثانویه شامل موارد زیر می شوند:
- کاهش اعتماد به نفس در روابط
- مشکلات درونی و شخصی
- ناراحتی روانی
- اضطراب
- احساس شرمندگی
- افسردگی
مردانی که انزال زودتر از موعد دارند، می توانند ناراحتی روانی را تجربه کنند. اما نتایج یک مطالعه بر روی 152 مرد و شرکای جنسی شان بیان می کند که شرکای جنسی (زنان) کمتر از خود مردان در ارتباط با انزال زودرس نگران می شوند.
تشخیص انزال زودرس
راهنمایی که توسط روانپزشکان و روانشناسان جهت تشخیص بالینی مورد استفاده قرار می گیرد، تنها در صورتی تشخیص اختلال زود انزالی را صحیح می داند که توضیحاتی که در پایین آمده اند در مورد فرد صدق کنند:
رخ دادن انزال با کوچکترین تحریک جنسی، قبل یا کمی بعد از دخول و یا قبل از زمانی که فرد انتظار آن را دارد. این وضعیت مداوم بوده، مکررا اتفاق می افتد و سبب ایجاد یک ناراحتی قابل ملاحظه در فرد می شود.
هر چند که، نوعی از زود انزالی که تعریفی کلی تر دارد از رایج ترین انواع اختلال جنسی است. پزشک سوالاتی مشخص را جهت بررسی علائم خواهد پرسید. مثلا سوال در مورد مدت زمانی که طول می کشد تا انزال رخ دهد. این زمان تحت عنوان زمان تاخیر (latency) بیان می شود. سوالات ممکن است شامل موارد زیر شوند:
- هر چند وقت یکبار انزال زودرس را تجربه می کنید؟
- چند وقت است که به این مشکل مبتلا هستید؟
- آیا این وضعیت در هر بار رابطه جنسی رخ می دهد یا تنها در زمان هایی مشخص رخ می دهد؟
- چه مقدار تحریک سبب انزال شما می شود؟
- انزال زودرس چگونه بر فعالیت جنسی شما تاثیر گذاشته است؟
- آیا می توانید انزال خود را تا به بعد از دخول به تاخیر بیندازید؟
- آیا شما یا شریک جنسی تان از این وضعیت احساس ناراحتی و ناامیدی می کنید؟
- زود انزالی چگونه بر کیفیت زندگی شما تاثیر گذاشته است؟
دکتر حسین کرمی متخصص اورولوژی و پروستات در تهران
شما می توانید از طریق قسمت پرسش از دکتر سوالات خود را مطرح نمایید.