◀️بهترین راه درمان پروستاتیت یا بزرگی پروستات چیست؟ ▶️

بزرگی پروستات با بالا رفتن سن به سراغ خیلی از مردان می آید که می تواند برای آن ها نگران کننده باشد. اما خبر خوب این است که بزرگی پروستات ارتباطی با سرطان پروستات ندارد. این مشکل با نام های مختلفی از جمله پروستات بزرگ شده، هیپرپلازی خوشخیم پروستات، و یا همان BPH معرفی می شود. در این مقاله درمان بزرگی پروستات را بررسی می‌کنیم.

بزرگی پروستات شایع‌ترین مشکل مردان

بنا به گفته ی سازمان ملی بیماری های اورولوژی و کلیوی، شایع ترین مشکل پروستات در مردان بالای 50 سال، بزرگی پروستات است. بیش از نیمی از مردان تا سن ۶٠ سالگی به BPH مبتلا می شوند. این عدد برای مردان با سن بالاتر(تا ٨۵ سالگی) به ٩٠٪‏ آن ها می رسد. بهترین درمان بزرگی پروستات چیست؟

پروستاتیت چیست؟

پروستات غده ای است که با تولید مایعی، اسپرم را در طول انزال حمل می کند. بزرگی پروستات به معنی بزرگ شدن این غده است. منظور از بزرگی پروستات همان هیپرپلازی خوش خیم پروستات (BPH) است که قابل درمان است.

اندازه طبیعی پروستات

اندازه ی پروستات در هر سنی متفاوت است. در افراد سالم، پروستات حدوداً به اندازه ی یک گردو است، اما در مردان مسن این غده می تواند به طور قابل توجهی بزرگ شود.

اندازه طبیعی پروستات در یک مرد بالغ 15 تا 30 سی سی است. چنانچه سایز این غده بزرگ تر از 30 سی سی شود، به احتمال زیاد دچار هیپرپلازی خوش خیم یا سرطان پروستات شده است. اما این سوال پیش می آید که من چگونه متوجه بزرگی پروستات خود شوم؟

علائم بزرگی پروستات

تکرر ادرار شبانه می تواند اولین نشانه ی بزرگی پروستات باشد. علائم دیگر شامل موارد زیر است:

✅ جریان ادراری ضعیف یا آهسته

✅ احساس تخلیه نشدن مثانه به صورت کامل

✅ مشکل در شروع ادرار کردن

✅ ضرورت در ادرار کردن

✅ تکرر ادرار (در اغلب شب ها بطوریکه فرد را از خواب بیدار می کند)

✅ جریان ادرار که شروع و متوقف می شود.

✅ نیاز به اعمال فشار برای ادرار کردن

✅ ادرار قطره قطره

درمان بزرگی پروستات

بهترین راه درمان پروستاتیت

چنانچه فرد به درمان های دارویی پاسخ نداد، می توان از شیوه های متعدد درمانی دیگر برای کوچک شدن پروستات بهره برد. این شیوه ها در کاهش اندازه ی پروستات موثرند.

۱- ‏TUMT ، جدیدترین درمان پروستات

این درمان برای انسدادهای خفیف تا متوسط ​ می تواند ​باعث کاهش حجم، فوریت، فشار و تناوب ادراری شود، اما هیچ کدام از مشکلات تخلیه ی مثانه را اصلاح نمی کند.

در این روش، رایانه های متصل به مایکروویو با ایجاد گرما بافت مربوطه را تخریب و با استفاده از خنک کننده هایی پیشابراه را حفظ می کنند. این درمان به صورت بیهوشی است.

عوارض جانبی احتمالی شامل سوزش و درد هنگام ادرار بمدت چندین هفته است. فوریت در دفع ادرار و کاهش حجم مایع منی نیز ممکن است به وجود بیاید.

۲- ‏TUNA

این روش نیز با از بین بردن بافت پروستات، جریان ادرار و علائم را بهبود می بخشد. در این روش امواج رادیویی با فرکانس بالا توسط سوزن هایی که به طور مستقیم به پروستات متصل هستند (ممکن است بیهوشی لازم باشد) بافت پروستات را تخریب می کنند.

عوارض جانبی احتمالی شامل درد، فوریت یا تکرر ادراری برای چند هفته است.

۳- استنت های پروستات

در بعضی موارد، یک استنت فلزی کوچک در پیشابراه قرار داده می شود تا گشاد شده و باز نگه داشته شود. این عمل با بیهوشی موضعی یا نخاعی و به صورت سرپایی انجام می شود.

معمولاً، استنت ها فقط برای مردانی هستند که نمی خواهند و یا نمی توانند دارو مصرف کنند یا کسانی که تمایلی به انجام عمل جراحی ندارند.

این روش می تواند عوارض جانبی جدی داشته باشد و حتی علائم را بهبود نبخشند. در برخی موارد، فرد دچار درد هنگام ادرار یا عفونت های مکرر ادراری می شود. استنت ها گران بوده و برداشت آنها دشوار است.

۴- عمل بزرگی پروستات

در اکثر مردان مبتلا به بزرگی پروستات شدید، جراحی می تواند علائم را تسکین دهد اما هر دو روش مزایا و معایب خود را دارد. عمل پروستات به دو نوع بسته و باز انجام می شود که در صورتی که غده پروستات زیر 50-60 گرم باشد عمل های بسته مانند TURP توصیه می شود اما در مواردی که غده پروستات بالای 60 گرم باشد جراحی های باز مانند پروستاتکتومی توصیه می شود.

علاوه بر بزرگی پروستات یکی دیگر از مشکلاتی که مردان بالای 50 سال را تهدید می کند سرطان پروستات است. آیا می دانید چه روش هایی برای درمان سرطان پروستات بدخیم وجود دارد؟

درمان سرطان پروستات بدخیم

رایج ترین روش جراحی بزرگی پروستات است که بیش ترین میزان کاهش علائم را به همراه خواهد داشت. در این روش فقط بافتی را که دور پیشابراه رشد کرده و فشار اعمال می کند، برداشته می شود تا ادرار بتواند به راحتی جریان یابد.

۴-۱- TUIP

دراین روش به جای برداشت کل پروستات در بافت آن برش ایجاد می کنند. این کار باعث کاهش فشار تحمیل بر پیشابراه و تسهیل عمل دفع ادرار می گردد.

۴-۲- جراحی بزرگی پروستات با لیزر

این روش با استفاده از یک لیزر  با انرژی بالا بافت پروستات را از بین می برد. این عمل با بیهوشی عمومی انجام شده و ممکن است نیاز به بستری در بیمارستان از یک شب قبل باشد. این روش علائم را فوراً بهبود می بخشد ؛ با این حال مردان ممکن است بمدت چند هفته پس از جراحی از ادرار دردناک رنج ببرند.

۴-۳- جراحی باز پروستات (پروستاتکتومی)

هنگامی که یک روش های فوق قابل اجرا نباشند،جراحی باز (که نیاز به برش در شکم وجود دارد) می تواند مورد استفاده قرار گیرد. در است روش بافت پروستات برداشته می شود.

پروستاتکتومی باز معمولا  زمانی انجام می شود که غده ی پروستات به طور چشمگیری بزرگ شده است، احتمال آسیب به مثانه وجود دارد، سنگ های مثانه تشکیل شده باشند، و یا تنگی پیشابراه ایجاد شده باشد.

بخش داخلی پروستات برداشته می شود. این عمل تحت بیهوشی عمومی یا نخاعی انجام شده و چند هفته تا چند ماه بهبودی آن به طول  می انجامد.

عوارض جانبی مشابه با TURP و شامل از دست دادن خون که نیاز به انتقال خون باشد، بی اختیاری ادرار، مشکلات نعوظ و انزال می شود.

عوارض عمل بزرگی پروستات

پس از این جراحی امکان انزال رتروگراد وجود دارد که مشکلی در رابطه با باروری ایجاد نمی کند. عوارض جانبی احتمالی عبارتند از:

  •  خونریزی که نیازمند انتقال خون است(نادر)
  •  ادرار دردناک
  • عفونت های ادراری مکرر
  •  تنگ شدن گردن مثانه و وجود خون در ادرار (هماچوری )

درمان پروستات

شاید با خود بپرسید بهترین راه درمان پروستاتیت چیست؟ ما در اینجا برای شما توضیح داده ایم.

سلول های سرطانی پروستات به آرامی رشد کرده و بسیاری از مردان نیازی به درمان فوری ندارند. در این موارد، مراقبت فعال می تواند برای بیماران مناسب باشد. بیمارانی که تحت مراقبت فعال هستند، جهت بررسی احتمال رشد سرطان به صورت متداول تست PSA، نمونه برداری و دیگر آزمایش ها را انجام می دهند. دیگر گزینه های درمانی برای درمان پروستات شامل موارد زیر می شوند:

– جراحی

– شیمی درمانی

– پرتو درمانی

– هورمون درمانی

– ایمونو تراپی (ایمنی درمانی)

– آزمایش های بالینی

درمان خانگی بزرگی پروستات

در ادامه به درمان های خانگی بزرگی پروستات اشاره می کنیم:

 تغییر سبک زندگی و تغذیه

برخی تغییرات در سبک زندگی می تواند در از بین بردن علائم بزرگ شدن پروستات موثر باشد. قبل از شروع درمان دارویی و یا انجام عمل جراحی توصیه هایی که در ادامه آمده است را انجام دهید.

  • مصرف الکل و کافئین را محدود کنید.
  • نوشیدن مایعات در شب را محدود کنید.
  • سعی کنید حداقل هر سه ساعت یک بار ادرار کنید.
  •  فعالیت بدنی داشته باشید.
  • وزن خود را در محدوده سالم نگه دارید.
  • مصرف چربی های سالم را افزایش دهید.( مانند غذاهای سرشار از امگا 3)

ورزش کگل

ورزش کف لگنی که با عنوان ورزش کگل شناخته می شوند می تواند با تقویت عضلات لگن به درمان علائم ادراری بزرگی پروستات مانند بی اختیاری ادراری کمک کند.

انجام این ورزش که شامل منقبض کردن و سپس رها کردن عضلات لگن است می تواند به تقویت مثانه برای کنترل ادرار و بستن اسفنکتر کمک کند. برای اینکه تشخیص این عضله کار مشکلی است این تمرین را در هنگام ادرار کردن انجام دهید تا عضله های درگیر را شناسایی کنید.

عضله را منقبض کنید تا سرعت ادرار کند شود، سپس ادرار کردن را برای 20 ثانیه متوقف کنید( انجام همیشگی این ورزش هنگام ادرار توصیه نمی شود و بعد از شناسایی عضلات لگن این تمرین را خارج از زمان ادرار کردن انجام دهید). به طور کلی توصیه می شود مردان 3 تا 5 بار در روز تمرینات کگل را انجام دهند.

درمان گیاهی بزرگی پروستات

برخی از گیاهان دارویی هم در درمان بزرگی پروستات موثرند که در ادامه به آنها اشاره می کنیم.

✔️ نخل بادبزنی اره ای (Saw Palmetto)

 مصرف این گیاه به درمان علائم ادراری ناشی از اندازه پروستات مانند اختلال های ادراری و مثانه بیش فعال کمک می کند. مصرف طولانی مدت این گیاه نیز بی خطر است.

✔️ ریشه گزنه

طبق مطالعاتی که در ژاپن انجام شده این ماده دارای ترکیبات هیدروفوبیک مانند استروئید است که منجر به مهار  بافت غشای پروستات می شود که می تواند رشد سلول های پروستات را متوقف کند.

✔️ روغن دانه کدو تنبل

 طبق تحقیقات انجام شده روغن دانه کدو در طی سه ماه توانست علائم پروستات بزرگ شده را کاهش دهد.

بزرگی پروستات در مردان جوان

پروستات بزرگ شده یا بزرگی پروستات معمولا در افرادی با 50 سال سن و بیشتر بروز می‌کند و کمتر پیش می‌آید فردی در بازه 20 الی 40 سالگی دچار بیماری BPH شود.

اگر مشکل بزرگی پروستات در یک مرد جوان بروز کند می‌تواند منجر به نگرانی‌هایی شود، چرا که این موضوع در نهایت علائمی همچون جریان نامناسب ادرار، کارکرد نامنظم کلیه، عفونت مثانه و عفونت ادراری متناوب را شامل می‌شود.

بزرگی پروستات پیشگامی برای بیماری سرطان پروستات است و اکثر افرادی که مشکل بزرگی پروستات دارند در نهایت به سرطان پروستات مبتلا می‌شوند بنابراین بروز پدیده بزرگی پروستات در مردان جوان نگران کننده است.

در هنگام تولد، اندازه ی غده ی پروستات کوچک است. هنگامی که سطح تستوسترون در دوران بلوغ افزایش می یابد، پروستات به سرعت رشد کرده و تا سن 20 سالگی سایز آن دو برابر می شود.

سپس سرعت رشد آن در دو دهه ی بعدی کاهش یافته و معمولاً طی سال ها مشکلی را ایجاد نمی کند. در کم تر از 10٪ مردان 30 ساله اندازه ی پروستات بزرگ می شود.

هنگامی که یک مرد به سن 40 سالگی برسد، پروستات دوره ی دوم رشد خود را آغاز می کند . بزرگ شدن پروستات در جوانان حتما باید مورد بررسی قرار گیرد زیرا می تواند عوارضی برای آن ها به دنبال داشته باشد. بزرگ شدن پروستات در جوانان می تواند به دلیل مسائل ژنتیکی، ناهنجاری های بیضه و یا برخی تغییرات هورمونی رخ دهد.

خوردن دارو برای درمان پروستات

داروی کوچک کننده پروستات

داروهای متعددی وجود دارند که برای درمان پروستات بزرگ مورد تایید FDA هستند. درمان دارویی برای مردانی که علائم خفیفی دارند و یا به بیماری قلبی مبتلا هستند و عمل جراحی به آن ها توصیه نمی شود، مورد استفاده قرار می گیرد. اما درمان دارویی درمان قطعی نیست.

مسدود کننده های آلفا

این داروها اندازه ی پروستات را کاهش نمی دهند، اما در بهبود علائم بسیار موثر هستند. آنها با شل کردن عضلات دور پروستات و گردن مثانه باعث می شوند که ادرار به راحتی جریان پیدا کند. این داروها سریع الاثر بوده و علائم را در عرض یک یا دو روز بهبود می بخشند. این دارو ها عبارتند از:

✅ فلوماکس (تامسولوزین)

✅اوروکساترال (آلفوزوسین)

✅ هیترین (ترازوسین)

✅ کاردورا (دوکسازوسین) 

✅ راپافلو (سیلوودوسین)

شایع ترین عارضه جانبی این دارو ها سرگیجه است. سایر عوارض جانبی معمولا خفیف و قابل کنترل هستند. عوارض جانبی احتمالی شامل سردرد، ناراحتی معده و گرفتگی بینی است. این داروها برای مردانی که  دچار احتباس ادرار شدید و عفونت های ادراری مکرر هستند، مناسب نمی باشند.

مهار کننده های آنزیم 5-آلفا ردوکتاز

این داروها می توانند با کاهش سطح هورمون مردانه به نام دی هیدرو تستوسترون (DHT) که در رشد پروستات دخیل است، سایز پروستات را کوچک کنند.

این داروها نسبت به داروهای مسدود کننده ی آلفا مدت بیش تری طول می کشد تا اثر کنند، اما پس از سه ماه، جریان ادرار بهبود می یابد. این داروها می توانند خطر احتباس حاد (عدم توانایی ادرار کردن) و همچنین نیاز به جراحی پروستات را کاهش دهند. این داروها عبارتند از:

✅ پروسکار (فیناستراید)

✅ آوودارت (دوتاستراید)

عوارض جانبی آلفا ردوکتاز

عوارض جانبی احتمالی عبارتند از:

✅  مشکلات نعوظ

✅ کاهش میل جنسی

✅ کاهش حجم مایع منی

این عوارض جانبی معمولاً خفیف بوده و با قطع دارو اتمام می یابند.

همچنین می توان ترکیبی از چند دارو برای درمان به کار برد.

دکتر حسین کرمی متخصص اورولوژی و پروستات در تهران

شما می توانید از طریق قسمت پرسش از دکتر سوالات خود را مطرح نمایید.

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ثبت سوال جدید غیرفعال می‌باشد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر امین پنجشنبه ۲۴ مرداد ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 264 مشاهده پرسش
    سلام و عرض ادب
    آقای دکتر مرد 34 ساله ای هستم وزن 110 کیلو و قد 191 سانتی متر ساکن اهواز . یک هفته هست که پس از ادرار احساس راحتی 100 درصد را ندارم. ادرار راحت شروع میشه و با شدت همیشگی و براحتی خارج میشه ولی آخرش که شدت ادرار داره کم میشه. خیلی سریع کم میشه.

    . پس از ادرار وقتی روی مبل می نشینم یک لحظه. احساسی تا نوک آلت بهم دست میده شبیه حس ادرار.

    به دکتر مراجعه کردم. سونوگرافی نوشت. اندازه پروستات 46 در 40 در 41 و حجم 37 سی سی نشان داد.
    دکتر امنیک و لووفلوکساسین تجویز کرد. 4 روزه دارم مصرف میکنم. علائم ادراری همان روز اول رفع شد.
    اکنون نگران هستم. آیا بزرگ شدگی پروستات دارم؟ آیا التهاب پروستات هست؟ قرص ها تجویز شده را ادامه بدم؟چه کار باید انجام بدهم؟
    1. تصویر کاربر NAME پنجشنبه ۲۴ مرداد ۹۸( 5 سال پیش)

      التهاب پروستات 

      ادامه دهید

  • تصویر کاربر کرمی دوشنبه ۷ مرداد ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 283 مشاهده پرسش
    با سلام
    اینجانب 50 سال سن دارم از نوجوانی دچار ازدیاد مایع پروستات بودم و مجبور بودم از بدنم منی خارج کنم و بعد از ازدواج هم فعالیت جنسی خوبی داشتم و و قتی در رابطه جنسی و قفه می افتاد احساس بدی داشتم و فشار و تنش عصبی داشتم و هنوز هم بعد از 20 سال ازدواج همین طور هستم . ایا راهی هست و یا دارویی که ترشح مایع پروستات را کاهش دهد و احساس نیاز به تخلیه ان از بین بر ود و همچنین اگر به مدت طولانی از تحریکات جنسی خودداری کنیم ایا دچار سرطان پروستات می شویم . ممنونم
    1. تصویر کاربر NAME دوشنبه ۷ مرداد ۹۸( 5 سال پیش)

      داروی کاهش میل جنسی وجود دارد

      خیر منجر به سرطان نمی‌شود 

      جهت اخذ نوبت با شماره های زیر هماهنگ بفرمایید ۰۹۳۵۱۱۴۲۰۸۰
      ۰۲۱۲۲۶۴۲۷۴۴
      02171062350

  • تصویر کاربر فالکون چهارشنبه ۹ مرداد ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 240 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    42 سال سن دارم
    از سه سال پیش به تشخیص دکتر و سونوگرافی اعلام شد پروستات کمی بزرگ شده کپسول تامسولوسین و انتی بیوتیک تجویز شد و در آن زمان psa 1.75 بود و پس از آن مجدد هر سال تست دادم که متاسفانه psa 3.75 شده
    به پیوست گزارش سونوگرافی و آزمایش ارسال می شود
    من از اهواز ایمیل میزنم لطفا راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر NAME چهارشنبه ۹ مرداد ۹۸( 5 سال پیش)

      سلام.شما کاندید نمونه برداری یا ام ار ای از پروستات هستید.جهت اخذ نوبت با شماره های زیر هماهنگ بفرمایید ۰۹۳۵۱۱۴۲۰۸۰
      ۰۲۱۲۲۶۴۲۷۴۴
      02171062350

  • تصویر کاربر مجتبی چهارشنبه ۲ مرداد ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 206 مشاهده پرسش
    سلام
    جوانی ۲۹ ساله هستم
    گاهی اوقات ادرارم به طور کامل تخلیه نمیشه و هنوز احساس داشتن ادرار بعد از دستشویی رفتن دارم
    ممنون میشم راهنمایی بفرمایید
    1. تصویر کاربر NAME چهارشنبه ۲ مرداد ۹۸( 5 سال پیش)

      سلام.شما دچار التهاب پروستات هستید.از مصرف ادویه جات ، نشستن طولانی مدت بروی صندلی ،دوچرخه سواری و موتور سواری پرهیز کنید.روزانه دو نوبت در آب ولرم بنشینید.

  • تصویر کاربر سحر دوشنبه ۲۴ تیر ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 252 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید، پدرم هشتادوسه سال سن داره به سه هفته میشه به علت شکستگی ران همچنان استراحت مطلق هست و به دلیل اینکه پروستات ایشون بزرگ شده دفع ادرار نمی تونه داشته باشه، و همچنان سوند وصل هست، و به دلیل اینکه جراحی ران داشتن حتی دکتر هم نمیتونه بره، پدرم الان باید چیکار کنه خیلی زجر میکشه
    1. تصویر کاربر NAME دوشنبه ۲۴ تیر ۹۸( 5 سال پیش)

      ایشان یا نیاز به جراحی دارند یا در این شرایط و مهیا نبودن وضعیت برای عمل جراحی می بایست از سوند موقت و تخلیه مثانه هر ۴ ساعت به جای سونداژ دایم استفاده کنن.جهت آموزش سونداژ موقت می‌توانید مراجعه و با شماره های زیر هماهنگی کنید

      02171062350

      09351142080

       

  • تصویر کاربر احمد شنبه ۲۲ تیر ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 248 مشاهده پرسش
    با عرض ادب و احترام خدمت شما جناب دکتر، این جانب نزدیک به 12 سال پیوند کلیه کرده‌ام که در دوسال گذشته کراتینین به عدد 2 تا 2.5 متغیر است، چند سالیست دچار سخت ادراری گاها انسداد ادراری هستم که دکتر مراجعه کننده پروستاتیت تشخیص داده‌اند، که با تامسولوسین حل نگردید، میخواستم راهنمایی بفرمایید از چه روش دیگری میتوانم استفاده کنم؟ با تشکر
    1. تصویر کاربر NAME شنبه ۲۲ تیر ۹۸( 5 سال پیش)

      چند سال دارید؟سونوگرافی کلیه ها و پروستات انجام داده اید؟

  • تصویر کاربر M.H سه شنبه ۲۴ اردیبهشت ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 283 مشاهده پرسش
    سلام و خسته نباشید
    من50سال دارم آزمایشگاه با فاصله ۳روز رفتم یکی Tpsa=5.5بعداز دو روز دیگری جوابTPSA==7.7و FPSA=1.72 نشان داده، و سونوگرافی هم روستات بزرگتر از حد نرمال بوده و اکوژیستینه حدود37.5 میباشد و سنگ کلیه در حدود۲۵ ساله دارم پزشک معالج گفت باید ببوسی شوم خیلی می ترسم مادر مناطق محروم هستیم البته پزشک متخصص اورولوژی هستند شب و روز ندارم راهنمایی کنید متشکرم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۴ اردیبهشت ۹۸( 5 سال پیش)
  • تصویر کاربر Hazhir چهارشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 274 مشاهده پرسش
    با سلام من مدت 2 سال است که نوک آلت تناسلی ام سوزش دارد و تکرار ادرار دارم سیستوسکوپی هم شدم و گفتند که پروستاتیت دارم بعد از سیستوسکوپی هم 2 دوره قرص خوردم ولی باز همون سوزش را دارم حتی بعد از ادرار هم سوزش تمام نمیشود خیلی ممنون میشم راهنماییم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۸( 5 سال پیش)
  • تصویر کاربر مجتبی چهارشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 269 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من ۴۶ سال سن دارم گاه گاهی دوچار ضعف ادرار میشم بعضی مواقع خوب میاد بعضی مواقع ضعیف تکرر ادرارهم ندارم در شبانه روز بین ۴تا ۵ دفعه ادرار میکنم بصورت کامل هم تخلیه میشه احساس میکنم حجم مایع منی کم هست و نغوظ گاهی بصورت کامل انجام نمیشه لطفا راهنمایی بفرماید باسپاس
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۸( 5 سال پیش)
  • تصویر کاربر اسماعیلی چهارشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 275 مشاهده پرسش
    باسلام.27ساله ومتاهل هستم.حجم پروستاتم 23هست مشکل دفع ادرار ندارم فقط کمی سوزش وروزهایی که فعالیت جنسی دارم بعداز ادرار دو قطره خون کم رنگ کدر میاد درد مبهم خفیفی هم سمت چپ زیرشکم احساس میکنم.چکار کنم مشکل جدیه؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۸( 5 سال پیش)
درحال دریافت اطلاعات