دلایل بزرگ شدن پروستات در جوانی چیست؟

علت بزرگ شدن پروستات در جوانان چیست؟ بزرگی پروستات یا پروستات بزرگ شده یک وضعیت پاتولوژیک دستگاه ادراری است که در آن غده ى پروستات متورم و ملتهب می شود. کار پروستات تولید مایع منی است. بزرگی پروستات باعث فشار بر پیشابپراه و کاهش تخلیه ی ادرار می شود.

علت بزرگ شدن پروستات چیست؟

ممکن است این سوال برای شما پیش بیاید که علت بزرگ شدن پروستات چیست؟

علت بزرگ شدن پروستات هنوز مشخص نشده است ولی موارد زیر در بزرگ شدن آن تاثیر گذارند:

  • داشتن زمینه ارثی
  • اضافه وزن
  • بیماری دیابت
  • بی تحرکی

به طور نرمال بزرگی پروستات با افزایش سن و با تغییرات هورمون های جنسی مردانه از نوع خوش خیم آن، ایجاد شده و همچنین در سنین بالای 50 سال دیده می شود و در سنین بین 20-40 سال نادر است. بزرگی پروستات در یک مرد جوان نگران کننده است زیرا اختلال جریان ادراری می تواند همراه با مشکلات دیگر نظیر اختلال عملکرد کلیه، عفونت مثانه و عفونت های مکرر دستگاه ادراری باشد.

علائم پروستات در جوانان

بزرگی پروستات در مردان جوان با مشکل ادراری شروع می شود و اگر درست تشخیص داده نشود و به موقع درمان نشود ممکن است بر اساس شدت و میزان التهاب دچار عوارض دیگر بیماری شوند. علائم بزرگی پروستات در مردان جوان ممکن است دیده نشود و بعد از ماه ها یا سالها پیشرفت بیماری علایم ظاهر شوند.

کاهش جریان ادرار

فرد نه تنها جریان ادرار ضعیف دارد بلکه حس می کند مثانه اش کاملا خالی نشده و حین ادرار درد دارد. تا زمانی که پیشابراه زیر فشار پروستات است و مثانه کاملا تخلیه نشود دفع ادرار ناقص صورت می گیرد.

تراوش ادرار

به دلیل فشار پروستات بزرگ شده جریان ادرار از پیشابراه مختل می شود و مثانه خوب تخلیه نمی شود و حس پرشدگی دارد و از آنجا که مقدار زیادی از ادرار قادر به عبور از مثانه نیست، منجر به تکرر نشت ادرار به دلیل افزایش ضربان های ادراری می شود.

 تردید ادراری

هر وقت که به دستشویی می روید برای مدت طولانی ترشحات ادراری دارید. این شرایط را تردید ادراری مى گویند که یکی دیگر از علایم رایج بزرگی پروستات در جوانان است.

شب ادراری در مردان

 شب ادراری

1 بار شب از خواب بیدار شدن و تخلیه ی ادرار طبیعی است ولی اگر 4 بار یا بیشتر در شب اتفاق بیفتد قطعا به پروستات بزرگ شده در مرد جوان اشاره می کند.

 ادرار چکه چکه

گاهی ممکن است بی اختیار چند قطره ادرار لباس زیر شما را خیس کند، یا گاهی به طور فوری نیاز به تخلیه ی ادرار به حدی شدید شود که قبل از رسیدن به دستشویی کمی ادرار ترشح شود.

تکرر ادرار

این وضعیت به خاطر فشار پروستات بزرگ شده بر پیشابراه و مانع بر سر راه تخلیه ی ادرار ایجاد می شود، مثانه پر و پرتر می شود و نیاز به تخلیه ی مکرر ادرار افزایش می یابد.

بی اختیاری ادرار

فرد قبل از اینکه به دستشویی برسد مقداری از ادرار خارج مى شود.

 تلاش براى ادرار

به دلیل فشار پروستات بزرگ شده بر پیشابراه برای تخلیه ی ادرار باید تلاش کرد که می تواند دردناک باشد.

درد هنگام ادرار

بزرگ شدن پروستات باعث درد در هنگام ادرار می شود و علامت رایج این بیماری است.

 ادرار چرکی

در پروستات بزرگ پیشرفته چرک در ادرار ظاهر می شود، اگر چرک در ادرار دیده شود یعنی فرد حتما پروستات بزرگ دارد و باید اقدامات پزشکی انجام شود.

خون در ادرار

 خون در ادرار

هماچوری در مرحله ی پیشرفته ی بیماری دیده می شود.

سوزش ادرار

این نیز می تواند نشانه ای از پروستات بزرگ باشد. ممکن است هر بار تخلیه ی ادرار با سوزش همراه باشد.

دلایل بزرگ شدن پروستات در جوانی

دلایل بزرگ شدن پروستات مشخص نیست اما مطالعات نشان می دهد که تغییر هورمون جنسی مردانه ممکن است علت این بیماری باشد. معمولا در افراد مسن رخ می دهد. بر اساس مطالعات علت بزرگی پروستات در مردان جوان می تواند علل اولیه مثل علل ژنتیکی، هر گونه سابقه ناهنجاری های بیضه یا برخی تغییرات هورمونی غیر طبیعی باشد.

سرطان پروستات

سرطان پروستات بدخیم به صورت ناگهانی بروز نمی دهد. حتی انواع تهاجمی این بیماری نیز با گذشت زمان به وجود می آیند. به همین ترتیب، هیچ گاه برای داشتن یک سبک زندگی سالم که می تواند به کاهش خطر تشخیص ابتلا به سرطان در آینده کمک کند دیر نیست.

علل ابتلا به سرطان پروستات

طبق نتایج مطالعاتی که در ارتباط با سبک زندگی و توانایی تاثیر آن بر خطر ابتلا یا زنده ماندن فرد از سرطان پروستات صورت گرفته، شواهدی وجود دارند که بیانگر نقش داشتن  عوامل زیر هستند:

  • رژیم غذایی سرشار از گوشت قرمز یا لبنیات پر چرب
  • مصرف زیاد کلسیم
  • سیگار کشیدن
  • قرار گرفتن در معرض سموم آفت کش
  • مصرف بیش از حد الکل
  • بی تحرکی
  • داشتن اضافه وزن
سرطان پروستات در مراحل اولیه اغلب علائمی ندارد!

یک دلیل بزرگ برای اینکه سرطان پروستات می تواند افراد را غافلگیر کند این است که فرد مخصوصا در مراحل اولیه سرطان، علائمی را از خود بروز نمی دهد.

همزمان با پیشرفت بیماری، علائم می توانند مشکلات ادراری (مانند مشکل در ادرار، افزایش دفعات یا شدت احساس نیاز به ادرار کردن)، اختلالات نعوظ و پدیدار شدن خون در ادرار را شامل شود.

با این حال، از آن جایی که این علائم می توانند علائم بیماری های دیگری باشند که به طور معمول در مردان بروز می دهند ممکن است نادیده گرفته شوند. بنابراین، در صورت شک داشتن باید این علائم را بررسی کرد.

سرطان پروستات می تواند در بین مردان جوان تر بسیار تهاجمی تر باشد!

ممکن است این موضوع غیر عادی به نظر رسد، اما هر چه فرد در سن پایین تری به سرطان پروستات مبتلا شود احتمال مرگ او در اثر این بیماری بیشتر است. یکی از دلایل عمده این است که سرطان پروستات معمولا هیچ علائمی در مراحل اولیه خود ندارد.

به همین دلیل، هنگامی که سرطان پروستات تهاجمی در مردان جوان تر تشخیص داده می شود، اغلب به یک مرحله پیشرفته تر وارد شده و درمان آن با چالش های بیشتری همراه خواهد بود.

دلیل دیگر این است که سرطان های پروستات که در مردان جوان تر بروز می دهند با سرعت بیشتری رشد کرده و می توانند نسبت به سرطان های پروستات یافت شده در مردان مسن تر، مهلک تر باشند.

مردان جوانی که در معرض خطر زیادی هستند باید زود تر غربالگری شوند.

احتمال ابتلای مردانی که دارای سابقه خانوادگی ابتلا به سرطان پروستات هستند 2 تا 3 برابر بیشتر است. در صورتی که مردان جوان آشنایانی مبتلا به این بیماری داشته باشند، این احتمال حتی بیش از این می شود.

در حالی که جامعه سرطان آمریکا به مردان دارای احتمال متوسط ابتلا به سرطان پروستات توصیه می کند که از سن 50 سالگی از نظر ابتلا به این بیماری غربالگری شوند، مردانی که در معرض خطر بالاتری قرار دارند (از جمله آمریکاییان آفریقایی تبار) باید این غربالگری را از سن 45 سالگی شروع کنند.

درمان بزرگی پروستات در مردان جوان

در حالی که اقدامات پزشکی مناسب در درمان بزرگ شدن پروستات ضروری است، بسیاری از درمان های طبیعی وجود دارد که می تواند علائم پروستات بزرگ در مردان جوان را کنترل کند. این روش های خانگی عبارتند از:

✅ زمان تخلیه ی ادرار

این کار کاملا یک درمان طبیعی موثر برای کنترل علائم پروستات بزرگ است. حتی اگر احساس تخلیه ی ادرار ندارید هر نیم یا یک ساعت یک بار به دستشویی بروید، این کار نه تنها کنترل فوری ادرار را بر عهده خواهد داشت، بلکه فشار روی مثانه و پیشابراه را نیز به میزان قابل توجهی کاهش می دهد.

✅ تخلیه به موقع ادرار

هر وقت نیاز به تخلیه ی ادرار داشتید به دستشویی بروید. سعی نکنید ادرار را نگه دارید این باعث استرس اضافی به مثانه و پیشابراه، به خصوص در موارد پروستات بزرگ شده می شود. بنابراین هر وقت احساس نیاز به تخلیه ی ادرار داشتید به دستشویی بروید، این یک راه طبیعی برای کنترل بر تخلیه ادرار به علت بزرگی پروستات در مردان جوان است.

فواید نوشیدن آب

✅ نوشیدن آب زیاد

نوشیدن مقدار زیادی آب پیشابراه را از باکتری پاک می کند و همچنین مثانه را آرام می کند و از این رو کاملا طبیعی برای درمان علائم پروستات بزرگ در مردان جوان است.

✅ ورزش منظم

این نیز یک درمان موثر طبیعی برای پروستات بزرگ است. این کار نه تنها فشار در پیشابراه را کاهش می دهد، بلکه باعث کاهش علائم پروستات در جوانان می شود. بهترین ورزش برای این وضعیت منقبض و شل کردن عضلات کف لگن است. انجام این تمرین در طولانی مدت در آرام سازی التهاب غده پروستات و درمان پروستات موثر است.

حسین کرمی دکتر متخصص پروستات در تهران

شما می توانید از طریق قسمت پرسش از دکتر سوالات خود را  مطرح نمایید.

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ثبت سوال جدید غیرفعال می‌باشد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر موسی سه شنبه ۲۴ اردیبهشت ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 196 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر من ۳۳ سالمه از اذر ماه ۹۷ دچار تکرر ادرار شدم با مراجعه به دکتر و ازمایش ادرار و سونو تشخیص عفونت دادن و طی ۳ دوره درمان دارویی و وریدی در اخر بعد از ۳ ماه مشکل تکرار ادرارم و عفونتم حل شد و الان ۲ ماه است که بعد خروج منی درد در پاین شکم دارم و خوب نمیشه قبلا درد بود سطحی بود و بعد از ۱ روز هم خوب میشد ولی الان ماندگار شده و طی ساعات روزانه کم و بیشتر میشه و ضمنا احساس میکنم کیفیت منی هم مثل قبل نیست و حالت لخته مانند شده و از ناحیه مقعد هم احساس تورم دارم مخصوصا بعد از اجابت مزاج و نشستن طولانی در ماشین لطفا راهنمایی کننید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۴ اردیبهشت ۹۸( 4 سال پیش)
  • تصویر کاربر محمدی سه شنبه ۲۴ اردیبهشت ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 183 مشاهده پرسش
    اقای دکتر سلام بنده ۳۳ ساله هستم،من بخاطر کلیه هام سونوگرافی دادم ولی مسئول سونوگرافی گفت پروستاتت هم‌کمی بزرگ شده به اندازه ۳۳ سی سی،مشکل خاصی‌ندارم فقط بعضی مواقع تردید در تخلیه کامل ادرار،میخاستم ببینم چه کارهایی باید بکنم تا اینده دچار مشکل نشم،
    جواب آزمایشات و سونو را هم برایتان ارسال کردم لطفا در هر زمینه ای برایتان مقدور هست اظهار نظر بفرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۴ اردیبهشت ۹۸( 4 سال پیش)
  • تصویر کاربر حام سه شنبه ۲۴ اردیبهشت ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 205 مشاهده پرسش
    باسلام.من۳۵سالمه پرستاتم۴۳x37x37mm,vol31ccبوده است..شبا ادرارم قطر قطر میاد وهمش احساس میکنم تخلیه نشد..لصفا منو راهنمایی کنید.خیلی نگرانم که دراینده مشکلی برام پیش بیاد.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۴ اردیبهشت ۹۸( 4 سال پیش)
  • تصویر کاربر رضا سه شنبه ۲۴ اردیبهشت ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 215 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر بنده همین الان سونودادم گفتن کلیه هات ومسانه مشکل نداره و دارو بهم دادن قرص سیپرووتاموسین دادن وگفتن داروها رو مصرف کن تا چند روز تا ببینمیم چ میشود در ضمن من سوزش ادرار وکمی ادرار دارم پنج روزه و۳۷ سال دارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۴ اردیبهشت ۹۸( 4 سال پیش)
  • تصویر کاربر بهرام چهارشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 187 مشاهده پرسش
    سلام وخسته نباشیدخدمت جناب دکتر
    بنده ۳۹سال دارم حدو۷سال می باشدکه بزرگی قطرپروستات دارم،به پزشک مراجعه ویک جلسه داروخوردن وانجام سونوگرافی انجام دادم.داروگیاهی هم مصرف داشتم.باگذشت این چندسال هنوزکماکان مشکل تکررادراروناآرامی دارم که شدیدفکرواعصابم رودرگیرکرده به خصوص زمانی که عصبی میشم بیشتراذیت دارم بیشتردرموقع آخرشب.لازم به ذکرمی باشدکه مشکلات معده کولیت عصبی روده پشت سروهنوزورم معده رودارم دارم.خواهشابنده روراهنمایی کنین.باسپاس فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۸( 4 سال پیش)
  • تصویر کاربر رضا چهارشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 211 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر 30 سالمه و درد در ناحیه ی مثانه دارم سونگرافی گرفتم و توی سونوگرافی نوشته شده پروستات اندازه گیری شده 44
    در 40در35 میلی میتر و حدود 32 گرم نسبتا بزرگتر از حد نرمال .با echopattern ناهمگن دیده می شود .دکتر بهم گفته احتمال سرطان پروستات هست ایا درسته؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۸( 4 سال پیش)
  • تصویر کاربر احمد چهارشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 216 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر کرمی خسته نباشید
    سن:۲۹ _دوشاخه ای ادرار_شب ادراری_ تخلیه ناقص ادرار از مثانه_احساس سوزش لای پاچه_ درد پشت ران و جلوی پا_
    داروهای مصرف شده:کوتریموکسازول۴ورق_ تامسولوسین_ بوتیل بروماید
    بعد از قطع داروها به شکل قبل برگشتم
    نتیجه سونوگرافی:۳۷ سی سی_
    (نظریه سونوگرافی *پروستاتیت* هست)
    افتخار اردبیل هستید استادممنون
    1. تصویر کاربر احمد دوشنبه ۲۳ اردیبهشت ۹۸( 4 سال پیش)
      جواب نگرفتم
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۸( 4 سال پیش)
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۸( 4 سال پیش)
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر محسن چهارشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 218 مشاهده پرسش
    با درود خدمت پزشک ارجمند
    ۳۷سال سن دارم و پس از درد شدید در کلیه و انسداد مجرای ادراری ۲۴ ساعته و انجام آزمایش و سونوگرافی متوجه عفونت ادراری و بزرگ شدن پروستات شدم که برام آپوترازوسین به مدت یک ماه شبی یک قرص تجویز کردند.
    میخوام نظر شما رو بدونم و اینکه جای نگرانی هست یا خیر و اینکه احساس تیر کشیدن در پهلو هم با این مورد مرتبط هست یا خیر؟
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۸( 4 سال پیش)
  • تصویر کاربر K.m چهارشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 218 مشاهده پرسش
    سلام.من سونوگرافی انجام دادم دکتر گفت بزرگی پروستات داری برام دو مدل قرص تجویز کردن تاوانکس ۷۵۰ و پرازوسین ۱ میلی گرم آیا این داروها مشکل بزرگی پروستات رو حل خواهد کرد؟؟ ۳۰ ساله هستم.آیا راه دیگری شما پیشنهاد میکنید واسه درمان؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۸( 4 سال پیش)
  • تصویر کاربر مهدی دوشنبه ۲۴ تیر ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 191 مشاهده پرسش
    باسلام خدمت اقای دکتر.درمان ابسه پروستات مزمن چقدرطول میکشد؟ایا درمان دارویی جواب میدهد؟بهترین راه حل برای درمان این بیماری چیست ؟؟باتشکرفراوان
    1. تصویر کاربر NAME دوشنبه ۲۴ تیر ۹۸( 4 سال پیش)

      آیا سونوگرافی شده است؟

    2. تصویر کاربر NAME دوشنبه ۲۴ تیر ۹۸( 4 سال پیش)

      آیا سونوگرافی شده است؟

    3. نمایش سایر 1 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات