عوارض قرص های پروستات چیست؟
آیا برای پروستات بزرگ درمان دارویی وجود دارد؟آیا عوارض قرص های پروستات جدی هستند؟
بزرگی پروستات خود را با کاهش قطر جریان ادرار، قطره قطره آمدن ادرار، قطع و وصل شدن ادرار ، تکرر و سوزش ادرار و اختلال در تخلیه ادرار و باقی ماندن ادرار در داخل مثانه و شب بیدار شدن های مکرر، نشان می دهد.
فهرست موضوعات
جدیدترین روش درمان بزرگی پروستات
درمان بزرگی پروستات بسته به شدت علائم است. نوع خفیف و متوسط اغلب با داروهای بزرگی پروستات و نوع شدید با جراحی درمان می شود.
قرص پروستات
هنوز دارویی در دنیا که پروستات را کوچک نماید کشف نشده است و لذا نقش داروهای بزرگی پروستات به صورت تسکینی می باشد.
داروهای پروستات باعث بلوکه شدن تبدیل تستوسترون به دهیدروتستوسترون در خون می شوند. بزرگترین محرک بزرگ شدن غده پروستات، هورمون دهیدروتستوسترون است. این داروها از قبیل فیناستراید، دوتاستراید باعث مهار در تبدیل تستوسترون به دهیدروتستوسترون شود.
شش ماه بعد از مصرف این دارو حجم غده پروستات ۳۰ درصد کم می شود ولی در صورت قطع دارو دوباره به حالت اولیه پروستات بر می گردد.
مکانیسم اثر داروهای بزرگی پروستات در درمان چگونه است؟
داروهای بزرگی پروستات که امروزه برای درمان استفاده می شوند عبارتند از: شل کننده های عضلات صاف (مثل امنیک ، تامسولوسین، پرازوسین، ترازوسین) این داروها باعث مهار کردن گیرنده های آلفا که در پروستات و کپسول آن قرار دارد باعث شل شدن گردن مثانه و لذا باز شدن خروجی مثانه و باعث احساس راحتی در تخلیه ادرار می شوند.
این داروها را با عنوان خط اول درمانی برای پروستات های بزرگ شده با علائم خفیف تا متوسط پیشنهاد می کنیم و به بیمار توصیه می کنیم. با محدودیت مصرف مایعات شبانه قبل از خواب یکی از این کپسول ها را استفاده نمایند که باعث روان شدن جریان ادرار صبحگاهی می شود.
مدت زمان استفاده از داروهای بزرگی پروستات چقدر است؟
اگر فرد ی مبتلا به علائم بزرگی پروستات شود باید تا آخر عمر از این داروها استفاده نماید چون اثر این داروها موقتی است و در صورت قطع دارو بلافاصله علائم بزرگی پروستات خود را نشان می دهند.
عوارض داروهای بزرگی پروستات
با توجه به مصرف دراز مدت این داروها لازم است با عوارض آن آشنا شوید:
1- قطع و یا کم شدن مایع منی در موقع نزدیکی
داروهای بزرگی پروستات باعث شل شدن و بازماندن گردن مثانه هنگام انزال شده و باعث می شوندکه مایع منی عوض خروج از مجرا به داخل مثانه ریخته شود و با ادرار دفع گردد.
2- کاهش شدت نعوظ
به علت اثر شل کنندگی این قرص ها در پروستات باعث شل شدن عضلات صاف آلت تناسلی مرد نیز می شود و لذا نعوظ سفت ممکن است ایجاد نشود.
3-افت فشار خون
مصرف همزمان داروهای بزرگی پروستات با داروهای پایین آورنده فشارخون ممکن است باعث تشدید افت فشار خون شده و باعث ضعف سرگیجه، سردی در اندام تحتانی و یا افتادن ناگهانی فرد به زمین شود و به همین خاطر توصیه می شود که این داروها شب ها قبل از خواب مصرف شوند.
آیا راهی برای جلوگیری از بزرگی پروستات وجود دارد؟
جواب منفی است. همچنان که گفته شد بزرگی پروستات بیماری سن مردان است، ۳۰% مردان بین ۴۰-۵۰ سال و ۵۰ درصد مردان بین ۵۰-۶۰ سال و ۷۰درصد مردان بین ۶۰-۷۰ سال مبتلا به بزرگی پروستات می شوند.
آیا ارتباطی بین بزرگی پروستات و فعالیت جنسی مرد وجود دارد؟
برخلاف تصور عمومی که فکر می کنند انجام فعالیت های جنسی باعث بزرگی پروستات و بیماری آن می شود، این تفکر کاملاً غلط است و بر اساس تحقیقات ثابت شده انجام فعالیت های جنسی و مقاربت مداوم و منظم باعث شادابی غده پروستات می شود و برعکس عدم مقاربت و یا فاصله زیاد بین رابطه جنسی باعث تورم پروستات می گردد.
علاوه بر بزرگی پروستات خطر دیگری که مردان بالای 50 سال را تهدید می کند سرطان پروستات است. آیا می دانید بهترین روش درمان سرطان پروستات چیست؟ برای اطلاعات بیشتر بر روس دکمه قرمز رنگ کلیک کنید.
درمان سرطان پروستات
دکتر حسین کرمی متخصص پروستات در تهران
شما می توانید از طریق قسمت پرسش از دکتر سوالات خود را مطرح نمایید.