آنتی بیوتیک برای عفونت پروستات

مصرف آنتی بیوتیک برای التهاب پروستات معمولا اولین قدم درمانی است. در زمان وجود التهاب های مربوط به عفونت باکتریال برای از بین بردن آن ها از آنتی بیوتیک استفاده می شود.

التهاب پروستات یا پروستاتیت که مردم به آن ورم پروستات نیز می گویند، یکی از بیماری های آزار دهنده است که در افراد میانسال دیده می شود. در این افراد معمولا ادرار به راحتی خارج نمی شود، درد کمر، درد بالای مثانه دیده می شود و یا افراد احساس می کنند ادرارشان تخلیه نمی شود.

پروستاتیت اغلب به علت آلوده شدن مجرا بر اثر بیماری های منتلقه از تماس های جنسی به وجود می آید. شایع ترین این بیماری ها سوزاک و کلامیدیا است. اولین توصیه ما به افراد رعایت بهداشت جنسی است که باعث پیشگیری از این بیماری می شود. دومین توصیه این است که در صورت مبتلا شدن به عفونت مجرا به پزشک مراجعه کنید.

بهترین آنتی بیوتیک برای عفونت پروستات

آنتی بیوتیک برای التهاب پروستات

التهاب و عفونت پروستات به همه آنتی بیوتیک ها پاسخ نمی دهد. پروستات نسبت به آنتی بیوتیک دیر جذب است و فقط دو نوع آنتی بیوتیک برای التهاب پروستات موثر است. یکی از این دسته ها سولفونامید ها هستند که داروی کوتریموکسازول زیر مجموعه این دسته است که هر 12 ساعت باید بیمار مصرف کند. داروی دوم فلوئورکینولون ها هستند که در راس این ها سیپروفلوکساسین(500mg) است. این داروها باید تحت نظر پزشک استفاده شود زیرا در اکثر افراد مصرف بی رویه این داروها و یا مصرف ناقص آن ها منجر به عدم موفقیت در درمان التهاب پروستات می شود.

داروهای ضد التهاب مانند بروفن، ژلوفن، دیکنوفناک نیز در کنار این داروها می توانند موثر باشند. از طرف دیگر به افراد توصیه می شود در آب گرم بنشینند که بسیار کمک کننده است. بیماران از مصرف ادویه جات، قهوه، شکلات حاوی کافئین و چای پر رنگ اجتناب کنند و مایعات زیاد مصرف کنند.

اگر التهاب و ورم پروستات درمان نشود می تواند به التهاب پروستات مزمن تبدیل شود که تا آخر عمر گریبان گیر سرطان پروستات شود. برای آشنایی با روش های درمانی سرطان پروستات می توانید بر روی دکمه زیر کلیک کنید.

درمان سرطان پروستات

گاهی اوقات نیز این آنتی بیوتیک ها در هنگام التهاب های غیر باکتریال هم استفاده می شوند تا از احتمال بوجود آمدن هر نوع عفونتی پیشگیری کنند. با این وجود با توجه به عوارض جانبی آن ها ، استفاده بی رویه از آنتی بیوتیک ها توصیه نمی شود.

بیمارهایی که دارای التهاب های شدید باکتریال هستند در معرض عفونت های شدید بوده و ممکن است نیاز به بستری در بیمارستان و آنتی بیوتیک های تزریقی داشته باشند.

کسانی که دارای التهاب های مزمن باکتریال می باشند هم نیازمند استفاده از آنتی بیوتیک های خوراکی به مدت چندین هفته هستند، با این وجود ممکن است علایم بیماری آن ها هر از گاهی عود بکند.

خوردن دارو برای درمان پروستات

حتی بیمارانی که مبتلا به التهاب مزمن پروستات و یا سندرم درد مزمن لگن(CP/CPPS) هستند ، با وجود اینکه هیچ گونه عفونتی ندارند ولی به این دلیل که علایم آن ها شبیه به التهاب های باکتریال پروستات است ، برای درمان آن ها از آنتی بیوتیک ها استفاده می کنند. مشکل اصلی تجویز این گونه از آنتی بیوتیک ها در بیماری های CP/CPPS به این صورت است که این التهاب ها بوسیله باکتری ها ایجاد نشده اند و در نتیجه هیچ گونه آنتی بیوتیکی در آن ها تاثیر نخواهد داشت. ممکن است تشخیص علت اینگونه التهاب ها دشوار باشد و نیازمند معاینات همراه با دارو ها و درمان های مختلفی باشد. مانند درمان های سنتی ، فیزوتراپی و مکمل های دارویی.

عوارض جانبی آنتی بیوتیک ها

تعداد کمی از آنتی بیوتیک های شایع مانند سیپرو دارای عوارض جانبی خطرناکی هستند. در صورت امکان بهتر است از این گونه آنتی بیوتیک ها در دراز مدت استفاده نکرده و حدالامکان از روش های جایگزین استفاده نمود، مخصوصا زمانی که هیچ گونه باکتری مربوط به بیماری وجود ندارد. باید توجه داشت که علاوه بر عوارض جانبی ذکر شده ، استفاده بی رویه از این گونه دارو ها باعث مقاومت باکتری ها به آنتی بیوتیک ها می شود.

آنتی بوتیک ها باعث نابودی باکتری های مفید بدن نیز می شوند که این کار باعث عدم توانایی بدن در مقابله با باکتری های فرصت طلب و همچنین یکسری از بیماری های گوارشی خواهد شد. در هنگام مصرف آنتی بیوتیک ها ، استفاده از طیف گسترده ای از مکمل های غذایی و پروبیوتیک های طبیعی توصیه می شود. این پروبیوتیک ها در جایگزین کردن باکتری های مفید دستگاه گوارش که بوسیله آنتی بیوتیک ها از بین رفته اند موثر خواهند بود.

در مجموع باید گفت بهترین کار پیشگیری از ابتلا به این بیماری است که با رعایت نکات بهداشت جنسی ممکن می شود.  در صورت مشاهده هر گونه عفونت از مجرا به پزشک مراجعه کنید. در صورت مبتلا شدن نیز باید از لحاظ زمان و دوز مصرف تحت نظر پزشک باشید.

 دکتر حسین کرمی متخصص اورولوژی و پروستات در تهران

شما می توانید از طریق قسمت پرسش از دکتر سوالات خود را  مطرح نمایید.

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ثبت سوال جدید غیرفعال می‌باشد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر اشکان شنبه ۲۲ آذر ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 234 مشاهده پرسش
    سلام.چندین ماه دچار کمبود شدید آب منی بودم.و وقتی چنین حالتی اتفاق می افته نعوظ هم صورت نمیگرفت.بعد از ابتلای به کرونا و مصرف ده روز آنتی بیوتیک آزیترومایسین بطور عجیبی آب منی افزایش یافت و اختلال نعوظ برطرف شد.سوال من اینه آیا زیاد شدن آب منی و بهبود نعوظ ناشی از مصرف آنتی بیوتیک بوده؟و در ضمن علائم بیماری پروستات هم نداشتم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۲ آذر ۹۹( 3 سال پیش)
      ارتباطی ندارد ، مشکلی نیست
  • تصویر کاربر عبدالحسین جمعه ۷ آذر ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 218 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام خدمت جناب دکتر عزیز
    لطفا بفرمائید چه ترشحاتی با چه رنگ و غلظت و اوصافی از مجاری ادراری علامت عفونت پروستات است ؟ و چه ترشحاتی علامت عفونت مثانه است ؟ و چه ترشحاتی طبیعی است و علامت عفونت نیست؟
    و نیز بفرمایید آیا عفونتهای مجاری ادراری ممکنه که خون را عفونی کرده و موجب ایجاد جوش در کف سر شود؟
    )سن بنده ۴۵ سال )
    متشکرم که وقت میذارین و پاسخ میدین
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۷ آذر ۹۹( 4 سال پیش)
      از مجرای ادرار هیچ ترشحی نباید به طور عادی خارج شود
  • تصویر کاربر امیر جمعه ۷ آذر ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 234 مشاهده پرسش
    سلام دکتر، خسته نباشید، بنده ۱۹ سالمه و حدود یک سالی میشه که بعد از دفع ادرار احساس خالی نشدن کامل مثانه رو دارم و باید دوباره مقدار کمی ادرار دفع کنم. در مایع منی هم ذرات ژله‌ای تقریبا زرد رنگی مشاهده میکنم، این علائم چقدر جدی هستن و مشکل از کجاست؟ آیا عفونت پروستات دارم و نیاز به معاینه پزشک هست؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۷ آذر ۹۹( 4 سال پیش)
      شلام علایم شما پروستاتیت (التهاب پروستات) می باشد. بهترین درمان آن قرص افلوکساسین ۲۰۰ میلیگرم هر ۱۲ ساعت و کپسول تامسولوسین ۰.۴ میلیگرم شبی یک عدد و قرص ملوکسیکام ۷.۵ میلیگرمی هر ۱۲ ساعت می باشد. مدت درمان ۳۰ تا ۴۵ روز است. از مصرف ادویه جات و فلفل و کافیین و قهوه و نوشابه و سیر و پیاز پزهیز کنید.
  • تصویر کاربر صفری جمعه ۷ آذر ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 202 مشاهده پرسش
    سلام.پدرم 74 سال سن دارن.پارسال ازمایش پروستات دادن نمره 7بود.دکتر شهرستان گفت نمونه برداری لازمه.بردیم ازمایش را نزد دکتری در تهران.ایشون آنتی بیوتیک نوشتن 1 ماه مصرف کردن و نمونه بعدی کاهش پروستات تا عدد 4 نشان داد.الان مجددا نمونه دادن اندازه پروستات شده 7 مجددا.سرپا ادرار میکنن و از گفتن شرایطشون به صورت درست هم امتنا میکنن پدر و میترسن.راهکار چیه و اسم آن انتی بیوتیک چه بوده؟
    باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۷ آذر ۹۹( 4 سال پیش)
      در صورتی که psa بین ۴ تا ۱۰ باشد فرد باید یک ماه داروی تاوانکس روزی یک عدد مصرف کنن، بعد از اون مجدد psa چک شود. اگر بالای ۴ باشد باید از پروستات نمونه برداری انجام شود
  • تصویر کاربر شبهای جمعه ۷ آذر ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 237 مشاهده پرسش
    آیا امکان دارد زیر 50 سال پروستات بزرگ بشه؟؟؟
    آیا انجام زود به زود ارتباط جنسی با همسر در دیرتر بزرگ شدن پروستات تاثیر داره؟؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۷ آذر ۹۹( 4 سال پیش)
      احتمالش هست . اون قضیه ارتباطی نداره
  • تصویر کاربر کیوان شنبه ۸ آذر ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 223 مشاهده پرسش
    سلام..
    من دچار التهاب پروستات شده ام ؛ پزشک به من سفکسیم ۲۰۰ روزی دو عدد تا ۱۰ روز داد..خواستم سوال کنم که این آنتی بیوتیک خوب است یا با سیپروفلوکساسین عوض کنم و اگر جواب مثبت است روزی چند تا و چند روز؟ و آیا تداخلی با سفکسیم قبلی ندارد؟
    متشکرم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۸ آذر ۹۹( 4 سال پیش)
      بهترین درمان پروستاتیت قرص افلوکساسین ۲۰۰ میلیگرم هر ۱۲ ساعت و کپسول تامسولوسین ۰.۴ میلیگرم شبی یک عدد و قرص ملوکسیکام ۷.۵ میلیگرمی هر ۱۲ ساعت می باشد. مدت درمان ۳۰ تا ۴۵ روز است. از مصرف ادویه جات و فلفل و کافیین و قهوه و نوشابه و سیر و پیاز پزهیز کنید.
  • تصویر کاربر اسد یکشنبه ۳۰ شهریور ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 239 مشاهده پرسش
    با سلام. بنده از سال 92 یک دفعه تو یک روز تکررشدید ادار پیدا کردم و بعد ازمدتی مراجعه کردم دکتر و انتی بیتویک مصرف کردم و لیکن درمان تداون نداشنت تا اینک الان این درد نزمن شده به لگن و باسن و زیر شکم و مقعد کشیده شده .. الان ادارم خیلی کند و ضعیف شده ..47سال هم بیشتر سن ندادن ایا سرطان پروستات دارم ?
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۳۰ شهریور ۹۹( 4 سال پیش)
      سلام سونوگرافی و ازمایش ادرار و psa انجام دهید
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۳۰ شهریور ۹۹( 4 سال پیش)
      سلام سونوگرافی و ازمایش ادرار و psa انجام دهید
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر mostafa شنبه ۲۱ تیر ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 223 مشاهده پرسش
    من التهاب پروستات دارم ادرارم باریک میاد
    همراه با سوزش و درد زیاد و بعضی مواقع
    مثانه هم به درد میادو قطره ای میاد
    به دکترهم مراجعه کردمو و آزمایش هم دادم
    گفت چیزیت نیس چندتا دارو داد گفت خوب میشی ،ولی هیچگونه تغییری نکردم
    من ۲۲سالمه
    لطفا اگه میشه برام بگین چه داروهایی استفاده
    کنم به شدت بهتون نیاز دارم
    الان هم بخاطر کرونا قرنطینه ایم
    نمیشه دوباره برم دکتر
    لطفا یه روش درمان با دارو و آنتی بیوتیک بهم بدین
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۱ تیر ۹۹( 4 سال پیش)
      سلام، سونو انجام شود PSA بدهید، احتمال تنگی مجرا هم هست باید معاینه شوید
  • تصویر کاربر کمال شنبه ۲۴ خرداد ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 220 مشاهده پرسش
    با سلام درد در ناحیه زیر شکم واطراف آلت و گاهی درد در بیضه ها وسوزش ادرار وکاهش قطر و سرعت ادرار دارم لطفا راهنمایی کنید متشکرم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۴ خرداد ۹۹( 4 سال پیش)
      سلام سن؟
  • تصویر کاربر رسولی دوشنبه ۲۶ خرداد ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 227 مشاهده پرسش
    با سلام آقای دکتر بنده آقای 36 ساله هستم که از حدود 10 روز قبل دچار مشکلات زیر شده ام بعد از نزدیکی مقداری از مایع منی بصورت حالت ژله یا پاستیل کوچک که همراه درد هست خارج میشود و گاها درد مختصر در ناحیه بیضه ها نیز دارم لطفا راهنمایی بفرمایید تب و لرز و یا مشکل دیگری فعلا ندارم .با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۶ خرداد ۹۹( 4 سال پیش)
      سلام سونوگرافی رنگی بیضه ها توصیه میشه
درحال دریافت اطلاعات