آنتی بیوتیک برای عفونت پروستات

مصرف آنتی بیوتیک برای التهاب پروستات معمولا اولین قدم درمانی است. در زمان وجود التهاب های مربوط به عفونت باکتریال برای از بین بردن آن ها از آنتی بیوتیک استفاده می شود.

التهاب پروستات یا پروستاتیت که مردم به آن ورم پروستات نیز می گویند، یکی از بیماری های آزار دهنده است که در افراد میانسال دیده می شود. در این افراد معمولا ادرار به راحتی خارج نمی شود، درد کمر، درد بالای مثانه دیده می شود و یا افراد احساس می کنند ادرارشان تخلیه نمی شود.

پروستاتیت اغلب به علت آلوده شدن مجرا بر اثر بیماری های منتلقه از تماس های جنسی به وجود می آید. شایع ترین این بیماری ها سوزاک و کلامیدیا است. اولین توصیه ما به افراد رعایت بهداشت جنسی است که باعث پیشگیری از این بیماری می شود. دومین توصیه این است که در صورت مبتلا شدن به عفونت مجرا به پزشک مراجعه کنید.

بهترین آنتی بیوتیک برای عفونت پروستات

آنتی بیوتیک برای التهاب پروستات

التهاب و عفونت پروستات به همه آنتی بیوتیک ها پاسخ نمی دهد. پروستات نسبت به آنتی بیوتیک دیر جذب است و فقط دو نوع آنتی بیوتیک برای التهاب پروستات موثر است. یکی از این دسته ها سولفونامید ها هستند که داروی کوتریموکسازول زیر مجموعه این دسته است که هر 12 ساعت باید بیمار مصرف کند. داروی دوم فلوئورکینولون ها هستند که در راس این ها سیپروفلوکساسین(500mg) است. این داروها باید تحت نظر پزشک استفاده شود زیرا در اکثر افراد مصرف بی رویه این داروها و یا مصرف ناقص آن ها منجر به عدم موفقیت در درمان التهاب پروستات می شود.

داروهای ضد التهاب مانند بروفن، ژلوفن، دیکنوفناک نیز در کنار این داروها می توانند موثر باشند. از طرف دیگر به افراد توصیه می شود در آب گرم بنشینند که بسیار کمک کننده است. بیماران از مصرف ادویه جات، قهوه، شکلات حاوی کافئین و چای پر رنگ اجتناب کنند و مایعات زیاد مصرف کنند.

اگر التهاب و ورم پروستات درمان نشود می تواند به التهاب پروستات مزمن تبدیل شود که تا آخر عمر گریبان گیر سرطان پروستات شود. برای آشنایی با روش های درمانی سرطان پروستات می توانید بر روی دکمه زیر کلیک کنید.

درمان سرطان پروستات

گاهی اوقات نیز این آنتی بیوتیک ها در هنگام التهاب های غیر باکتریال هم استفاده می شوند تا از احتمال بوجود آمدن هر نوع عفونتی پیشگیری کنند. با این وجود با توجه به عوارض جانبی آن ها ، استفاده بی رویه از آنتی بیوتیک ها توصیه نمی شود.

بیمارهایی که دارای التهاب های شدید باکتریال هستند در معرض عفونت های شدید بوده و ممکن است نیاز به بستری در بیمارستان و آنتی بیوتیک های تزریقی داشته باشند.

کسانی که دارای التهاب های مزمن باکتریال می باشند هم نیازمند استفاده از آنتی بیوتیک های خوراکی به مدت چندین هفته هستند، با این وجود ممکن است علایم بیماری آن ها هر از گاهی عود بکند.

خوردن دارو برای درمان پروستات

حتی بیمارانی که مبتلا به التهاب مزمن پروستات و یا سندرم درد مزمن لگن(CP/CPPS) هستند ، با وجود اینکه هیچ گونه عفونتی ندارند ولی به این دلیل که علایم آن ها شبیه به التهاب های باکتریال پروستات است ، برای درمان آن ها از آنتی بیوتیک ها استفاده می کنند. مشکل اصلی تجویز این گونه از آنتی بیوتیک ها در بیماری های CP/CPPS به این صورت است که این التهاب ها بوسیله باکتری ها ایجاد نشده اند و در نتیجه هیچ گونه آنتی بیوتیکی در آن ها تاثیر نخواهد داشت. ممکن است تشخیص علت اینگونه التهاب ها دشوار باشد و نیازمند معاینات همراه با دارو ها و درمان های مختلفی باشد. مانند درمان های سنتی ، فیزوتراپی و مکمل های دارویی.

عوارض جانبی آنتی بیوتیک ها

تعداد کمی از آنتی بیوتیک های شایع مانند سیپرو دارای عوارض جانبی خطرناکی هستند. در صورت امکان بهتر است از این گونه آنتی بیوتیک ها در دراز مدت استفاده نکرده و حدالامکان از روش های جایگزین استفاده نمود، مخصوصا زمانی که هیچ گونه باکتری مربوط به بیماری وجود ندارد. باید توجه داشت که علاوه بر عوارض جانبی ذکر شده ، استفاده بی رویه از این گونه دارو ها باعث مقاومت باکتری ها به آنتی بیوتیک ها می شود.

آنتی بوتیک ها باعث نابودی باکتری های مفید بدن نیز می شوند که این کار باعث عدم توانایی بدن در مقابله با باکتری های فرصت طلب و همچنین یکسری از بیماری های گوارشی خواهد شد. در هنگام مصرف آنتی بیوتیک ها ، استفاده از طیف گسترده ای از مکمل های غذایی و پروبیوتیک های طبیعی توصیه می شود. این پروبیوتیک ها در جایگزین کردن باکتری های مفید دستگاه گوارش که بوسیله آنتی بیوتیک ها از بین رفته اند موثر خواهند بود.

در مجموع باید گفت بهترین کار پیشگیری از ابتلا به این بیماری است که با رعایت نکات بهداشت جنسی ممکن می شود.  در صورت مشاهده هر گونه عفونت از مجرا به پزشک مراجعه کنید. در صورت مبتلا شدن نیز باید از لحاظ زمان و دوز مصرف تحت نظر پزشک باشید.

 دکتر حسین کرمی متخصص اورولوژی و پروستات در تهران

شما می توانید از طریق قسمت پرسش از دکتر سوالات خود را  مطرح نمایید.

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ثبت سوال جدید غیرفعال می‌باشد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر ساسان سه شنبه ۳ دی ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 211 مشاهده پرسش
    سلام دکتر جان.برای عفونت مثانه و ادرار و پروستات قوی تر از لووفلوکساسین هم دارویی هست؟
    1. تصویر کاربر NAME سه شنبه ۳ دی ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام ازمایش ادرار و کشت بدهید و بر اون اساسانتی بیوتیک داده شود 

  • تصویر کاربر فرراد چهارشنبه ۴ دی ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 205 مشاهده پرسش
    سلام اقایی دکتر بنده ۵۱ سالمه مدتی که به پروستاتیت دچار شدم تشخیص دکتر بود و سیپروفلوکساسین نوشت بهم نساخت قرص دیگه نوشت باز هم بهم نساخت دکتر گفت برو گوجه بخور و تخم کدو خوب می شود ولی نشد الان مدتی بین بیضه ها و مقعدم درد می کند یعنی ورم کرده چیکار کنم ایا سوزنی هست کار قرص انتی بیوتیک را بکند که التهاب و ورم پروستاتم خوب شود بنده شهرستانم راهنمایی کنید ممنون می شوم
    1. تصویر کاربر NAME چهارشنبه ۴ دی ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام.شما دچار التهاب پروستات هستید.از مصرف ادویه جات ، نشستن طولانی مدت بروی صندلی ،دوچرخه سواری و موتور سواری پرهیز کنید.روزانه دو نوبت در آب ولرم بنشینید.

  • تصویر کاربر علی چهارشنبه ۴ دی ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 205 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر من 51 سال سن دارم الان به مدت سه روز از مجاری ادرار زیر بیضه هام سوزش دارم دوماه پیش ازمایش خون دادم گفتن پروستات مشکل نداره ولی سه ماه دیگه باز مجددا ازمایش بدید ولی موقع دفع ادار احساس میکنم باز ادار دارم ممنون میشم راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر NAME چهارشنبه ۴ دی ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام ازمایش PSA بدهید و قرص تامسولوسین ۴/ میل کنید

  • تصویر کاربر حسن پنجشنبه ۷ آذر ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 190 مشاهده پرسش
    باسلام خدمت شما
    35ساله هستم ومشکل بزرگ بودن پروستات را دارم که از طریق سونو گرافی متوجه شدم ابعاد پروستات 1سانت بزرگتر از حالت عادی است
    احساس درد ندارم
    سوزش ندارم
    فقط گاهی وقتها ادرار با فشار کم بیرون میاد وگاهی به حالت عادی است
    نیاز به استفاده از انتی بیوتیک هست ؟
    از هیچ قرصی مثل تامسولوسین و از این قبیل استفاده نکردم و کنار اومدم

    نیاز به داروهست؟
    نیاز به جراحی هست؟
    1. تصویر کاربر NAME پنجشنبه ۷ آذر ۹۸( 5 سال پیش)

      سلام جراحی نیاز نیست.در صورت اذیت شدن تامسولوسین میل کنید.از مصرف ادویه جات ، نشستن طولانی مدت بروی صندلی ،دوچرخه سواری و موتور سواری پرهیز کنید

  • تصویر کاربر م سه شنبه ۵ آذر ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 203 مشاهده پرسش
    با سلام بهترین و کم عارضه ترین آنتی بیوتیک برای پروستاتیت باکتریایی کدام است وبه چه مدت بسیار متشکرم آقای دکتر
    1. تصویر کاربر NAME سه شنبه ۵ آذر ۹۸( 5 سال پیش)

      افلوکساسین ۳۰۰ هر ۱۲ ساعت به مدت یک ماه.البته تاثیر انتی بیوتیک قطعی نیست

  • تصویر کاربر پیمان دوشنبه ۱۳ آبان ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 208 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر.من چند وقته کمردرد و درد پهلو داشتم،رفتم دکتر،گفتن التهاب پروستاته.و این دارو هارو دادن بهم: نیتروفورانتوئین 100 و فنازوپیریدین.
    البته گفتن خانمم عفونت داشته که منتقل شده بمن.
    چند روزه دارم استفاده میکنم،بهبودی ای در وضعیت حالم پیدا نشده.همش احساس ضعف و گاهی لرز دارم.میشه راهنماییم کنین
    1. تصویر کاربر NAME یکشنبه ۱۲ آبان ۹۸( 5 سال پیش)

      سلام سن؟

    2. تصویر کاربر پیمان یکشنبه ۱۲ آبان ۹۸( 5 سال پیش)
      37 سالمه
    3. تصویر کاربر پیمان یکشنبه ۱۲ آبان ۹۸( 5 سال پیش)
      37 سالمه
    4. تصویر کاربر NAME دوشنبه ۱۳ آبان ۹۸( 5 سال پیش)

      سلام.سونوگرافی و ازمایش ادرار توصیه میشه جهت هماهنگی و اخذ نوبت با شماره های زیر تماس بگیرید
      ۰۲۱۲۲۶۴۲۷۴۴
      ۰۲۱۷۱۰۶۲۳۵۰
      ۰۹۳۵۱۱۴۲۰۸۰

    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر علی دوشنبه ۱۳ آبان ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 222 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر بنده 65سال دارم در حال حاضر از ناحیه کمر ودرد مثانه ناراحت هستم لطفا راهنمایی بفرمایید باتشکر
    1. تصویر کاربر NAME دوشنبه ۱۳ آبان ۹۸( 5 سال پیش)

      سلام ادرارتان راحت خارج میشه؟

  • تصویر کاربر رضا جمعه ۱۰ آبان ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 195 مشاهده پرسش
    با سلام
    من۴۳ ساله هستم و در انگلیس زندگی میکنم مشکل فشار کم ادرار و درد در هنگام ادرار داشتم که بنده رو به متخصص ارجاع دادند و نتیجه به انجام سیستوسکوپی و یوروداینامیک تست منجر شد که تشخیصشان بزرگی پروستات بود ولی به طور قطع می گفتند این موضوع نمی تواند کندی ادرار را توجیه کند ومن حدود ۱۰ سال هست که این مشکل را دارم در نهایت بدون گرفتن جواب قانع کننده قرص تامسولوسین را تجویز کردند در نهایت دکتر عمومی خودم قرص افلوکساسین رو با تشخیص التهاب پروستات تجویز کرد و گفت اگر نتیجه نداد تامسولوسین را استفاده کنم لازم به ذکر است در ادرار هیچ گونه عفونت دیده نشده آیا صلاح میدانید تامسولوسین را استفاده کنم و یا افلوکساسین
    با سپاس فراوان
    1. تصویر کاربر NAME جمعه ۱۰ آبان ۹۸( 5 سال پیش)

      سلام.شما دچار التهاب پروستات هستید.از مصرف ادویه جات ، نشستن طولانی مدت بروی صندلی ،دوچرخه سواری و موتور سواری پرهیز کنید.روزانه دو نوبت در آب ولرم بنشینید.

      تامسولوسین مصرف کنید

  • تصویر کاربر بهار پنجشنبه ۲ آبان ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 261 مشاهده پرسش
    سلام.اقای دکتر همسرم 31 سال سن داره و 8 ساله که سنگ کلیه دارن.الان نزدیک یکسال هست دچار علایم پروستات شده با معاینه مشخص شد خوش خیم هست.الان نزدیک ده روز هست به شدت درد داره و الان دو روز درد شدید رنگ زرد عرق سرد صعف شدید متاسفانه تعطیلات اربعین اومدیم شهرستان و موندگار شدیم نمیتونه برگرده اینجا پیش پزشک رفت امپول سیفتریاکسون بهش زدن مترونیدازول 500 و یه کپسول ابی رنگ بهش دادن هر 12 ساعت بخوره من خیلی نگرانم بعد از زدن امپول هم هی لرز میکنه داروها درسته جیکار کنم؟
    1. تصویر کاربر NAME پنجشنبه ۲ آبان ۹۸( 5 سال پیش)

      سلام قرص تامسولوسین روزانه یک عدد و سیپروفلوکساسین ۴۰۰ هر ۱۲ ساعت میل کنن.شیاف دیکلوفناک هر ۱۲ ساعت واسه دردش بگذاره،اگه تبش قطع نشد سریعا ببرید بیمارستان

  • تصویر کاربر احمد چهارشنبه ۲۴ مهر ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 202 مشاهده پرسش
    سلام حدود چند ماه که درگیر سوزش ادرار هستم سونو و آزمایش تمام سالم ومشکل نداره و حدود دو ماه که انواع انتی بیوتیک دارم مصرف می کنم کمی بهتر میشه ولی همچنان سوزش رو دارم و ۳۶ سالم و دکتر ها می گن پروستاتیت هست
    1. تصویر کاربر NAME چهارشنبه ۲۴ مهر ۹۸( 5 سال پیش)

      سلام.شما دچار التهاب پروستات هستید.از مصرف ادویه جات ، نشستن طولانی مدت بروی صندلی ،دوچرخه سواری و موتور سواری پرهیز کنید.روزانه دو نوبت در آب ولرم بنشینید.

درحال دریافت اطلاعات